3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Oana Pellea copleșită de reacția publicului de la Chișinău: „Nu am cuvinte să descriu căldura cu care am fost primiți!”

Must read

Comentarii recente

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti a participat anul acesta la cea de-a şasea ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti de la Chişinău, un eveniment dedicat memoriei actorului Ion Caramitru, unul dintre co-fondatorii acestui eveniment. 

Spectacolul „Frumos e în septembrie la Veneţia” (după Tudor Mazilu) i-a adus la Chișinău, la Festival pe actorii Oana Pellea și Mircea Rusu de la Naționalul de la București, personalități marcante ale lumii teatrale românești.

La încheierea reprezentației, actorii au fost ovaționați minute în șir de publicul chișinăuian. Oana Pellea a comentat mai târziu senzația:

„Nu am cuvinte sa descriu căldura cu care am fost primiți de către excepționalul public! Multumesc smerită publicului din Chișinău care m a copleșit cu emoția și iubirea sa! Multumesc Teatrului Mihai Eminescu pentru minunata primire. Am cunoscut un creator excepțional de TEATRU ROMÂNESC pe numele sau Petru Hadârcă, directorul Teatrului Mihai Eminescu și al Festivalului. Multumiri domnule Petru Hadârcă! Multumiri. Plec cu dorința și speranta de a ma reîntâlni cât mai curand cu acest public exceptional!Multumesc partenerului meu de scena Mircea Rusu și regizoare spectacolului Mariana Camarasan.”

„O emoţie care a venit dinspre public, cum rar am văzut în viaţa mea! Asta înseamnă că pe lângă faptul că au apreciat evoluţia noastră scenică, în sală răzbătea un dor de limba română, un dor de România, un dor de a fi împreună, pe care l-am simţit foarte acut. Oamenii aceştia ne-au dovedit că ar vrea să fim din nou împreună, că ar vrea să fim una, şi Chişinăul cu Bucureştiul şi cu celelalte oraşe ale ţării noastre. O dovadă de patriotism, dincolo de fiorul scenic, dramaturgic. Formidabil! Am rămas fără replică, fără niciun fel de epitet, niciun fel de adjectiv, din pricina uluielii cu care am fost bombardaţi timp de minute în şir. Sper ca într-un viitor cât mai apropiat să îi îmbrăţişăm cu totul”, a declarat vizibil marcat, imediat după spectacol, și actorul Mircea Rusu, director artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti.

La rândul său, directorul TNME, Petru Hadârcă, a mulțumit oaspeților festivalului:

„Mulțumim, Oana Pellea și Mircea Rusu, pentru o seară binecuvântată, pentru miracolul care s-a produs în teatru – energiile din scenă și din sală sau contopit. Am ascultat, am absorbit fiecare replică, fiecare gest. Vă așteptăm din nou la Chișinău.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri