16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

O româncă, şefa Băncii Mondiale în Uruguay

Must read

Comentarii recente

cq5dam.resized.156x156!În timp ce noi încercăm să depăşim efectele crizei cu ajutorul experţilor străini de la FMI şi Banca Mondială, o româncă din Craiova îi învaţă acelaşi lucru pe sud-americani. Ruxandra Burdescu a fost numită recent reprezentant al Băncii Mondiale în Uruguay. În această calitate va superviza dialogul cu guvernul de la Montevideo şi reformele acestuia. Uruguay este considerată cea mai stabilă economie din America Latină, iar Banca Mondială are aici proiecte de aproape un miliard de dolari.

După doar 48 de ore petrecute în România, Ruxandra Burdescu se pregăteşte pentru o călătorie la capătul lumii. Este, aşa cum îi place să spună, o aventură. De 12 ani, de când lucrează la Washington pentru Banca Mondială, a petrecut sute de ore în aeroporturi şi avioane, alergând între misiuni şi conferinţe internaţionale. Acum este însă în faţa unei provocări speciale.

Ruxandra este primul cetăţean român care va conduce o reprezentantă a Băncii Mondiale. La Montevideo, în Uruguay.

În nebunia mutării de la Washington la Montevideo, Ruxandra a găsit răgazul pentru o vizită-fulger în oraşul natal, la Craiova. A nimerit chiar în ziua deschiderii noului an universitar. Ocazia perfectă să-şi revadă foştii colegi şi profesori de la Facultatea de Drept. Aici şi-a luat doctoratul şi a fost asistent universitar înainte să plece în America.

Ruxandra se declară recunoscătoare pentru educaţia pe care a primit-o în România. Copiii ei născuţi în America vorbesc româneşte, sunt înnebuniţi după fotbal ca orice puşti din Craiova, şi studiază matematica după culegeri româneşti, sunt singurele în care mama lor are încredere.

„Sfatul meu ar fi ca toată lumea să viseze, să îşi facă planuri, chiar dacă şansele de reuşită par mici, să lupte, să facă eforturi, să înveţe limbi străine”, spune Ruxandra Burdescu.

Se apropie ora decolării. O scurtă conversaţie cu soţul pe Skype, şi Ruxandra e gata pentru zbor şi pentru cea mai importantă provocare din cariera ei: aventura din Uruguay.

Sursa: stiri.tvr.ro

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri