18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

O rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială în Kyiv. În Mariupol invadatorii au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili

Must read

Comentarii recente

Cel puțin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce rămășițele unei rachete rusești a lovit o clădire rezidențială din Kyiv, a anunțat serviciul de urgență ucrainean.

Clădirea a fost lovită în jur de ora locală 5:02, joi dimineață, în districtul Darnițki al capitalei ucrainene, iar pompieri și echipe de ajutor au fost trimise la fața locului.

Oamenii au fost evacuați de la etajele superioare, iar acum operațiunile de salvare se concentrează pe demantelarea structurilor pentru a-i căuta pe cei care ar putea fi lobcați sub dărâmături.

Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Invadatorii ruși au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili. 

Imagini din satelit realizate de compania Maxar Technologies pe 14 martie arată că în jurul clădirii teatrului din Mariupol fusese scris cu litere mari, vizibile de la altitudine, cuvântul COPII (дети), scrie CNN.

După bombardarea clădiri teatrului, autoritățile locale au spus că acolo se adăposteau în jur de 1.000 de oameni, adulți și copii, și că rușii „știau foarte bine că acolo se află doar civili”.

De asemenea, piscina publică din Mariupol, folosită de locuitori ca adăpost civil, a fost bombardată de aviația rusă, au anunțat oficialii locali, potrivit CNN.

Clădirea din nordul orașului a fost lovită de o bombă, potrivit imginilor postate de guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

CNN a geolocalizat filmarea și a confirmat autenticitatea ei.

Maxim Kach, reprezentant guvernamental, a declarat că o bombă a lovit clădirea, iar salvatorii încercau să scoată o femeie însărcinată de sub dărâmături.

„Aici sunt numai femei însărcinate și mame cu copii mici, sub 3 ani”, a spus Kach. El a precizat că în clădire nu se adăposteau militari.

Piscina orașului se află la circa 4 kilometri de clădirea teatrului din Mariupol, lovită și ea de o bombă în cursul zilei de miercuri.

Din orașul port Mariupol, țintit fără încetare de bombardamentele rusești în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri