14.4 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

O nouă manipulare a trustului media al lui Plahotniuc: Au interpretat eronat declaraţiile făcute de Liviu Vovc despre moldovenii plecaţi peste hotare

Must read

Comentarii recente

liviu vovcEste o încercare a bloggerilor racolaţi de partidul de la guvernare de a discredita anumite persoane din opoziţie. Astfel au calificat unii experţi media apariţia unui nou articol cu elemente de manipulare pe site-urile televiziunilor controlate de şeful PD.

Comentariile vizează o postare a unui blogger, care a interpretat declaraţiile vicepreşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Liviu Vovc, făcute într-un interviu pentru presă. Într-un interviu pentru portalul tribuna.md, vicepreşedintele PPDA Liviu Vovc a spus că el este unul dintre cei care a ales să iasă în stradă, atunci când mulţi tineri declarau că pleacă din ţară.

Declaraţia a fost preluată într-un articol de opinie, publicat pe site-ul publika.md, iar autorul a interpretat că „liderii PPDA îi numesc trădători pe cetăţenii plecaţi peste hotare”, lucru infirmat de intervievat.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Liviu Vovc susţine că materialul nu este altceva decât o formă de manipulare a opiniei publice. Şi directorul Asociaţiei Presei Independente spune că asemenea articole sunt îndreptate împotriva oponenţilor politici ai guvernării.

Experţii media afirmă că falsurile promovate de unele instituţii de presă nu pot fi combătute atâta timp cât acestea sunt controlate politic.

Solicitat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că nu comentează acuzaţiile, pe motiv că asemenea afirmaţii au fost făcute şi anterior.

Nimeni nu a răspuns la numărul de telefon de pe site-ul publika.md pentru a beneficia de dreptul la replică.

Săptămâna trecută, un raport de monitorizare realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent a arătat că unele posturi TV, printre care şi cele controlate de şeful PD, folosesc pe larg elemente de propagandă, trunchierea declaraţiilor şi distorsionarea mesajului, atunci când abordează subiecte de interes public.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri