-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

O nouă înfrăţire pe harta România-Republica Moldova: Raionul Teleneşti şi judeţul Iaşi

Must read

Comentarii recente

Înfrăţire mult aşteptată între municipiul Iaşi şi raionul Teleneşti. Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Raional Teleneşti au semnat luni, 15 noiembrie, un Acord de Înfrăţire şi Cooperare.„Ziua de 15 noiembrie trece cu mândrie în istoria administrării raionului Teleneşti. Având în vedere caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiţii şi în dorinţa consolidării relaţiilor de colaborare între autorităţile APL din cele două state, Consiliului Judeţean Iaşi, România şi Consiliul raional Teleneşti au semnat Acordul de Înfrăţire şi Cooperare”, menţionează autorităţile locale din Teleneşti, potrivit InfoPrut.ro.

În urma semnării Acordului de înfrăţire, Consiliile de pe ambele maluri ale Prutului şi-au exprimat convingerea că vor dezvolta relaţii de colaborare multilaterale şi vor consolida relaţia de cooperare dintre instituţiile pe care le conduc.

„Prezenţa delegaţiei la Teleneşti este să confirme încă o dată faptul că şi România, dar mai ales şi judeţul Iaşi, ţine foarte mult la relaţiile de cooperare cu fraţii de peste Prut, şi în urma relaţiilor stabilite să avem proiecte care să fie apreciate de locuitorii comunităţilor noastre. Pentru noi, cei din România, ne interesează mai mult să fim un factor de sprijin pentru Republica Moldova din punct de vedere de experienţă şi cunoştinţe în parcursul european, în mod special pentru accesarea fondurilor europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri