11.9 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021

O nouă acţiune de protest la Chişinău: Consiliul Marii Adunări Naţionale organizează un marş automobilistic

Must read

Comentarii recente

mars autoÎn condiţiile în care guvernarea continuă să ignore revendicările manifestanţilor din PMAN, Consiliul Marii Adunări Naţionale extinde acţiunile de protest la toate instituţiile de stat aflate în captivitatea oligarhilor.

Astfel, astăzi, 20 septembrie, la 12:00, Consiliul Marii Adunări Naţionale va organiza un marş automobilistic. Acţiunea de protest va începe la pasajul de lângă Televiziunea Publică şi va continua prin toate sectoarele capitalei, cu staţionări la instituţiile captive ale statului. În cadrul mitingului vor fi pichetate toate instituţiile care sunt în mâinile oligarhilor.

Doritorii de a participa la acţiune pot veni până la ora 12:00 la pasajul de lângă Televiziunea Publică cu drapelul Uniunii Europene şi cel al Republicii Moldova. Cei care nu au automobile pentru a participa la marşul automobilistic de astăzi, pot veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi reprezentanţi ai Marii Adunări Naţionale. Aici, marşul automobilistic va putea fi urmărit în direct de toată lumea la un monitor.

Chiar dacă guvernanţii continuă să ignore revendicările cetăţenilor, protestatarii din Oraşul Demnităţii sunt hotărâţi să lupte până la capăt. Astfel, în prima zi din această săptămână, cetăţenii au protestat în faţa Procuraturii Generale. Oamenii au cerut demisia procurorului general, Corneliu Gurin.

Manifestanţii şi-au continuat programul şi au pichetat şi sediul Centrului Naţional Anticorupţie. După ce au protestat în faţa CNA, manifestanţii au organizat o manifestaţie la Reşedinţa de Stat cu genericul „trezirea preşedintelui Timofti”. Totodată, protestatarii au pichetat Guvernul, care s-a întrunit în şedinţă. Un protest similar a fost organizat şi la Banca Naţională a Moldovei.

Amintim că, pentru a doua duminică consecutiv, zeci de mii de oameni din toată ţara au venit în faţa Guvernului să ceară un trai mai bun. Manifestaţiile de la Chişinău au avut ecouri peste hotare, fiind reflectat pe larg în presa internaţională. De asemenea, mesaje de susţinere au venit din partea moldovenilor din toate colţurile lumii. Conaţionalii stabiliţi în Franţa, SUA, Germania , Franţa, Olanda, Spania, Marea Britanie, Rusia, Italia, Canada au încurajat protestatarii şi i-au îndemnat să nu renunţe la proteste.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri