12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

O moldoveancă a ajuns ambasadoarea metropolei în China

Must read

Comentarii recente

images (5)Trei luni de muncă asiduă, pasiunea şi atitudinea competitivă au ajutat-o  pe Lidia Sanduleanc, moldoveanca din Ungheni, să obțină titlul de ambassador al metropolei Qingdao, transmite expresul.com.

“Am obţinut acest titlu în urma participării la competiţiile sportive “Rămîi dinamic în China”, care fac parte din planul reformei educaţionale chineze pentru anul 2010-2020. De tot, la competiţii au participat 300 mii de studenţi străini din 400 de universităţi ale Chinei”, mărturisește Lidia.

Pe lîngă fata din Ungheni, alți nouă tineri moldoveni au obținut locul trei în urma participării la concurs, toți devenind ambasadori ai sportului în China și oferindu-li-se posibilitatea de a participa la Universiada 2013 din orașul rus Kazan.

După obținerea acestui titlu onorific de ambasadar al metropolei Qingdao, Lidia Sanduleac se face responsabilă de a promova orașul cu o populație de peste 7 milioane de cetățeni,timp de un an, la nivel internațional.

Lidia Sanduleac are 20 de ani. După absolvirea liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni, tînăra își continuă studiile la  o universitate din regiunea Wuhan a Chinei. În afara de aceasta, face parte şi dintr-un juriu la emisiunea de divertisment “Scena Societăţii”, transmisă de un post de televiziune chinezesc, Hubei TV. Mai predă limba engleză unor copii de 6-7 ani la o şcoală privată şi este şi tutore al unui elev de 14 ani.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri