0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

O echipă a „Pervîi Kanal” provoacă un atac împotriva unui bloc de locuit din Donețk, filmând un reportaj

Must read

Comentarii recente

Jurnalist rusCanalele TV de propagandă din Rusia sunt deseori surprinse în estul Ucrainei regizând lupte de stradă, folosind însă muniție de război și ținte umane. Într-un reportaj al televiziunii de stat „Pervîi Kanal”, reporterul Serghei Zenin a realizat „performanța” de a provoca un tir cu proiectile împotriva unui bloc de locuit.
Astfel, reporterul este filmat în timp ce urcă scările unui bloc locativ, însoțit de un separatist cu un lansator automat de grenade.
Urcând scările, reporterul explică faptul că liftul, și blocul în general, nu poate fi folosit, deoarece cartierul a rămas fără curent electric de câteva zile. La un moment dat, observă o bătrână lângă ușa unui apartament (blocul era locuit), moment de care profită să o întrebe dacă nu îi este frică să trăiască în mijlocul războiului. Femeia i-a răspuns că nu.

Ulterior, reporterul urcă mai departe, iar într-o locuință abandonată filmează cum separatistul instalează lansatorul de grenade. În materialul video se observă cum sunt trase câteva focuri spre direcția aeroportului din Donețk, iar reporterul spune în cameră că trebuie neapărat să plece din acel loc, deoarece forțele ucrainene vor răspunde. „Acum, lansatorul de grenade își va schimba poziția, pentru că este posibil să vină un răspuns”, afirmă reporterul.
Puțin mai târziu, reporterul relatează cum se zguduie clădirea lovită de proiectilele trase de ucraineni, menționând că aceștia trag spre blocurile cu populație civilă, deși tirurile au fost provocate de separatiști din același bloc de locuit.
Sursa: independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri