2.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

O delegație a Parlamentului participă la sesiunea de toamnă a APCE, unde va fi ales judecătorul din partea RM la CtEDO

Must read

Comentarii recente

O delegație e Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Evenimentul se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2021, la Strasbourg, în format online, dar și cu prezență fizică.

Din componența delegației Republicii Moldova fac parte: președintele delegației naționale la APCE, Ion Groza, vicepreședinte al Comisiei politică externă și integrare europeană. De asemenea, Republica Moldova este reprezentată de membrii delegației naționale la APCE: vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și Adela Răileanu – vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Natalia Davidovici – secretarul Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

Agenda APCE mai include alegerea judecătorilor la CEDO, inclusiv un reprezentant din partea țării noastre.   

Totodată, oficialii de la Chișinău urmează să participe la o serie de întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems și coraportorii APCE pentru Republica Moldova.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri