-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

O delegaţie a CEC participă la Adunarea Generală a Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa

Must read

Comentarii recente

În perioada 28-30 septembrie curent, o delegaţie a Comisiei Electorale Centrale, condusă de preşedintele Angelica Caraman, participă la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) şi la cea de-a 30-a ediţie a Conferinţei anuale a organizaţiei, care se desfăşoară la Bucureşti, România.

Genericul ediţiei din acest an e „Participarea tinerilor şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale”. La eveniment participă circa 100 de funcţionari electorali şi experţi internaţionali în materie electorală, dar şi reprezentanţi ai unor prestigioase instituţii internaţionale de profil.

Agenda Conferinţei include sesiuni plenare şi mese rotunde, în cadrul cărora participanţii vor  discuta despre cele  mai bune practici privind participarea tinerilor în procesul electoral, tendinţe şi modificări din ultimele decenii privind finanţarea campaniilor electorale, organizarea alegerilor în pandemie, provocările legate de implementarea metodelor alternative de vot, dar şi despre comunicarea şi informarea alegătorilor.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova este membru instituţional al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa comitetului executiv al acestei instituţii. De asemenea, în perioada 2014-2015, CEC a deţinut preşedinţia ACEEEO.

În acest an, Conferinţa anuală ACEEEO este găzduită de către Autoritatea Electorală Permanentă din România, care deţine, timp de un an, preşedinţia asociaţiei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri