-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

O altă grădiniță din Republica Moldova a fost renovată cu sprijinul financiar al României

Must read

Comentarii recente

Grădinița „Alunelul” din satul Gradiște, raionul Cimișlia, a fost reparată și modernizată. Proiectul din Gradiște este unul dintre cele peste 1100 de proiecte de renovare a grădinițelor și școlilor din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Guvernului României, a precizat ambasadorul român, Daniel Ioniță, în cadrul ceremoniei de inaugurare a instituției.

Secretarul de stat, Ana Mardare, a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului, menționând că asemenea proiecte sociale aduc beneficii directe cetățenilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Totodată, Ana Mardare a subliniat că misiunea ministerului este să elaboreze și să promoveze politici de dezvoltare regională, care vin să asigure condiții decente de trai cetățenilor noștri prin modernizarea infrastructurii.

Primarul satului Gradiștea, Nina Nisteanu, a comunicat pentru IPN că, în 2014, pentru mobilier și inventar pentru bucătărie, au fost alocați 500 000 lei de partea română, iar pentru lucrările de renovare, în 2020, Guvernul României a mai alocat 800 000 lei. Ambele investiții au fost efectuate prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Primăria localității a contribuit și ea la proiect, deși nu era o condiție a accesării finanțării din România. Din fondurile Primăriei au fost alocați în total circa 400 000 lei – 248 000 pentru schimbarea rețelei electrice în clădirea fostului gimnaziu, care a fost transferat în balanța grădiniței, iar restul sumei – pentru lucrări de proiectare și lucrări de interior, acolo unde nu au ajuns banii alocați de partea română. 

„Suntem mulțumiți. În prezent grădinița din localitatea noastră este o instituție modernă, cu condiții foarte bune pentru copii noștri”, a declarat primarul Nina Nistrean.  

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri