7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Numeroşi români au protestat la Londra faţă de documentarul Channel 4. Ponta exprimă solidaritate

Must read

Comentarii recente

Protest Channel 4 LondraNumeroşi români au participat duminică după-amiază, la Londra, la un protest „în tăcere” faţă de documentarul despre imigraţii români difuzat de postul Channel 4, premierul Victor Ponta exprimând solidaritate cu manifestanţii.

Românii s-au adunat începând cu ora 15.00 (17.00, ora României) în faţa postului de televiziune Channel 4, pe strada Horseferry, în centrul Londrei.

Protestăm faţă de modul în care Channel 4 a decis să trateze problema imigraţiei românilor. Considerăm că abordarea din documentarul ‘Vin Românii’ este nedreaptă faţă de cetăţenii români care muncesc şi studiază în Marea Britanie„, afirmă organizatorii evenimentului, pe pagina de Facebook.

Premierul Victor Ponta a exprimat, într-un mesaj difuzat pe Twitter, solidaritate cu manifestanţii români din Londra. „Exprim solidaritate cu românii care vor protesta în tăcere faţă de abordarea tendenţioasă a Channel 4 faţă de cetăţenii noştri”, a transmis Ponta, duminică după-amiază, în mesajul care îi este adresat şi premierului Marii Britanii, David Cameron.

Primul episod din documentarul difuzat de Channel 4 „nu este reprezentativ pentru comunitatea românească din Marea Britanie, ilustrând doar un segment social redus ca număr”, se spune într-o precizare a MAE, remisă duminică agenţiei MEDIAFAX. Însă, conform informaţiilor trimise de realizatori, următoarele episoade „vor prezenta şi alte cazuri de români, mai bine integraţi în societatea britanică”, adaugă MAE.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri