-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

„Nu înțeleg care e problema? Parcă cineva se teme să-l deranjeze pe fugarul Șor!” – Slusari despre Raportul Comisiei de anchetă privind patrimoniul sindicatelor

Must read

Comentarii recente

Ex-deputatul Alexandru Slusari își exprimă nedumerirea, menționând că nu găsește deja „nicio scuză plauzibilă” pentru faptul că Parlamentul nu a demarat audierile pe marginea Raportului Comisiei parlamentare de anchetă privind patrimoniul sindicatelor, mai ales în contextul în care speakerul Igor Grosu a spus anterior că în legislativ se atestă deficitul proiectelor legislative.

„Raportul comisiei, conduse de Lilian Carp, semnat și de colegii mei, Vasile Năstase și Stela Macari, a fost înregistrat în Parlament pe 30 aprilie 2021. Aproape jumătate de an documentul stă pe linie moartă. Nu înțeleg care e problema? Parcă cineva se teme să-l deranjeze pe fugarul Șor și gruparea lui criminală!”- scrie Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Vasile Năstase, Lilian Carp

Ex-deputatul amintește că Raportul „detaliat descrie soarta patrimoniului sindicatelor, începând cu decizia dubioasă a judecătoarei Gligor, care a atribuit peste 50 de obiective valoroase Confederației Sindicatelor, chiar dacă majoritatea obiectivelor au fost construite din sursele financiare ale fondului de asistență socială a URSS, surselele întreprinderilor de stat, ale colectivelor de muncă, iar cota din cotizatiile sindicale a fost neînsemnată.”

„În continuare, marea majoritate a bunurilor sindicale au fost înstrăinate prin scheme obscure și la prețuri derizorii câtre gruparea Șor. Unele din ele ulterior au nimerit la companiile lui Plahotniuc. Raportul respectiv conține sute de probe, obținute de la organele speciale, și poate servi drept bază solidă pentru un rechizitoriu.”- mai menționează Slusari.

Ex-vicepreședintele parlamentului spune că nu ar dori să creadă „că cineva din actuala guvernare îl consideră pe Șor mai puțin toxic decât Plahotniuc, Platon și Dodon, dar tărăgănarea examinării acestui raport, coroborat cu dezmățul la Curtea de Apel Chișinău, alimentează asemenea zvonuri.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri