30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Nimeni încă nu se vrea Procuror General

Must read

Comentarii recente

 IMG_0008 micFuncția de procuror general rămîne în continuare vacantă. Deși concursul pentru suplinirea postului a fost anunțat pe 1 martie, pînă acum nu a fost depus niciun dosar.

Președintele comisiei, Corneliu Gurin explică această întîrziere prin faptul că sunt necesare foarte multe acte pentru a completa dosarul. ”Este vorba despre prezentarea unui program managerial, adică viziunea candidatului în ceea ce priveşte activitatea instituţiei pentru perioada anilor 2013-2018. De asemenea, trebuie prezentate declaraţia de avere şi interese, o recomandare de la o persoana notorie din domeniul jurisprudenţei, dovada vechimii în muncă nu mai mică de 15 ani în domeniul drept, certificate medicale – narcologic, psihiatric şi de stare generală, CV etc.”, a spus preşedintele comisiei.

Gurin spune că cel mai probabil, dosarele vor fi depuse pe ultima sută de metri. Termenul limită pentru înregistrarea candidaților este 15 martie. În situația în care nu va fi nici un candidat, concursul ar putea să fie prelungit, dacă va decide comisia.

Precizăm că în prezent, în Parlament, nu există o majoritate legislativă formată. Candidatul ales de către comisie va fi propus Parlamentului de către Președintele Legislativului și urmează să fie votat cu votul majorității. Judecătorul urmează să fie învestit în funcție pe un mandat de 5 ani.

Funcţia de procuror general a devenit vacantă începînd cu data de 21 ianuarie, cînd demisia lui Valeriu Zubco a fost acceptată de către Parlament. Zubco a demisionat în urma incidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească când a fost ucis Sorin Paciu, vânătoare la care a participat el, dar și președintele Curții de Apel Ion Pleșca și mulți alți funcționari. Incidentul din Pădurea Domnească a fost tăinuit.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri