-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Nicu Popescu: Republica Moldova va importa gaz din Ucraina

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova va importa gaz din Ucraina. Asigurările vin din partea vicepremierului, ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, aflat într-o vizită la Kiev. Soluţiile tehnice de furnizare a gazului au fost discutate timp de două zile, la Kiev, cu şeful companiei Naftogaz, din această ţară, precum şi cu oficiali ai guvernului ucrainean. Nicu Popescu a avut discuţii intense cu  Yuriy Vitrenko, preşedintele Consiliului de administraţie al companiei ucrainene Naftogaz. Oficialii au convenit asupra creării unui grup de experţi din Ucraina care să facă o expertiză privind furnizarea gazelor naturale. Părţile au stabilit şi soluţiile tehnice pentru furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale în Republica Moldova. Rezultatele discuţiilor au fost prezentate de miniştrii de externe de la Chişinău şi Kiev.

Şi România oferă susţinere Republicii Moldova, în plină criză energetică. O delegaţie a Comisiilor pentru politică externă şi pentru afaceri europene ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se află într-o vizită la Chişinău. Parlamentarii din România au participat şi la şedinţa forului legislativ al Republicii Moldova unde au confirmat că Bucureştiul va continua să susţină Chişinăul. 

Mihail Popşoi, vicepreşedintele Parlamentului, le-a mulţumit deputaţilor de la Bucureşti pentru că sunt alături de Republica Moldova, inclusiv când trece prin momente dificile.  

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri