18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Nicu Popescu, la Bruxelles: Integrarea deplină și ireversibilă a R.Moldova în UE reprezintă singura cale viabilă pentru dezvoltarea statului

Must read

Comentarii recente

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut astăzi o întrevedere cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere. Cei doi oficiali au discutat despre subiectele prioritare de pe agenda dialogului moldo-comunitar.

„M-am referit la cererea de aderare la Uniunea Europeană depusă de Republica Moldova și pașii care urmează a fi întreprinși de Comisia Europeană în vederea elaborării opiniei solicitate de Consiliul UE. Am subliniat deplina înțelegere a autorităților a complexității procesului de aderare, punctând totodată că integrarea deplină și ireversibilă a Republicii Moldova în UE reprezintă singura cale viabilă pentru dezvoltarea țării”, a scris Popescu.

Șeful diplomației moldovenești a mai menționat că în discuția cu oficialul european a vorbit despre impactul războiului din Ucraina asupra R.Moldova.

„Republica Moldova, de la începutul războiului și până în prezent, a primit peste 360 mii refugiați, iar circa 100 mii sunt și în prezent rămași pe teritoriul țării noastre. Am mulțumit pentru răspunsul prompt al Echipei Europa la solicitările noastre de ajutor umanitar atât în plan bilateral cât și prin intermediul mecanismului european de protecție civilă și am discutat despre necesitățile de asistență pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova la criza curentă și efectele asociate”, a adăugat el.

Popescu a subliniat și necesitatea majorării asistenței financiare nerambursabile din partea UE pentru a atenua impactul socio-economic asupra R.Moldova, inclusiv ca urmare a necesității de redresare a economiei și diminuarea impactului crizei sanitare și energetice.

Amintim că Nicu Popescu efectuează în aceste zile o vizită de lucru la Bruxelles unde urmează să aibă mai multe întrevederi cu oficialii europeni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri