-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Nicu Popescu, întrevedere cu Bogdan Aurescu la București: „Dorim proiecte de infrastructură moldo-române”

Must read

Comentarii recente

Aflat într-o vizită de lucru la București, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, a desfășurat o întrevedere cu Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre agenda de cooperare bilaterală și despre susținerea consecventă oferită de către România agendei de reforme a Republicii Moldova și procesului de integrare europeană, precum și despre posibilitatea avansării în timpul apropiat în pregătirea foii de parcurs și a noului acord de asistență nerambursabilă.

„Ne dorim proiecte de infrastructură de care să beneficieze cetățenii Republicii Moldova și ai României – în primul rând infrastructură feroviară, rutieră, inclusiv construcția podurilor între cele două maluri ale râului Prut”- a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, șefii celor două diplomații au abordat subiecte ce vizează dinamizarea inițiativelor privind interconectările energetice și accelerarea procesului de liberalizare a prețurilor pentru convorbirile în roaming între cele două țări.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat încă o dată deschiderea părții române de a sprijini avansarea proiectelor bilaterale concrete care să producă impact pozitiv în Republica Moldova, venind astfel în sprijinul agendei de reforme și relansare economică promovate de către autoritățile de la Chișinău.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri