27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Nicolae Ciucă, după întrevederea cu Natalia Gavrilița: România, primul partener comercial al R. Moldova

Must read

Comentarii recente

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița, au stabilit reperele concrete ale cooperării în perioada următoare, pe baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova și pornind de la comunitatea de limbă, cultură și istorie. De asemenea, colaborarea dintre cele două Guverne pleacă de la foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România-R. Moldova, semnată în marja vizitei la București a Maiei Sandu și care inventariază toate inițiativele sectoriale de interes prioritar.

Cei doi oficiali au avut discuții pe o gamă largă de teme. În cadrul discuțiilor, s-a evidențiat interesul comun pentru extinderea cooperării în domeniul economic. Avem un punct de plecare excelent, România este primul partener comercial al R. Moldova, ne dorim însă mult mai mult. Susținem consolidarea prezenței investițiilor românești în R. Moldova și pentru aceasta va fi nevoie de îmbunătățirea mediului de afaceri din R. Moldova astfel încât să fie mai atractiv pentru investitorii români și nu numai. Avem o agendă bilaterală bogată, cu proiecte clare și de impact pentru cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului”.

Totodată, cei doi prim-miniștri și-au manifestat dorința să încheie într-un orizont de timp cât mai apropiat un nou acord privind acordarea de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul R. Moldova. „Vechiul acord semnat în 2010 a ieșit din vigoare anul acesta, în luna martie, dar ne-am angajat împreună să depunem eforturi, astfel încât să putem să prelungim valabilitatea acestuia”. 

Ciucă a mai menționat și alt subiect prioritar – interconectarea energetică, realizarea interconectării liniilor electrice între România și R. Moldova

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri