3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Negocierile privind formarea noului Acord au ajuns la a șaptea rundă.

Must read

Comentarii recente

19893-13639-71245-87Astăzi, reprezentanții partidelor PLDM, PD și PL vor relua discuțiile în vederea formării unei coaliții de guvernare. După ședința de vineri, aceștia au declarat că textul Acordului este aproape gata.

Deși partajarea funcțiilor a rămas un subiect neatins la întrunirile precedente, unii deputați se dau deja cu părerea. Democrații consideră necesar ca unele instituții, precum Procuratura Generală, CNA sau Curtea de Conturi să fie gestionate de persoane aflate în afara politicului. Liderul liberal, respinge ideea, susținînd că  ”această idee este o prostie. Cum să te afli la guvernare, dar cineva să conducă? Da nu este aşa ceva. Acestea sunt lucruri aruncate de KGB, de proşti, de naivi, de oameni care habar nu au ce înseamnă guvernare democratică”

În cadrul unei emisiuni, ex-președintele Vladimir Voronin a declarat că resetarea Alianței și formarea unui nou Guvern din reprezentanții celor trei formațiuni din AIE este imposibilă deoarece fiecare membru al acestor echipe a fost discreditat. ” Ei trebuie să se adune în cadrul Congresului de partid și să-și desființeze partidele pentru că nu au făcut față responsabilităților, nu au reușit să organizeze și să elaboreze o politică pentru dezvoltarea societății moldovenești”, a sugerat liderul comunist.

Potrivit reprezentanților PLDM, PDM și PL, în cadrul tratativelor se analizează deficiențele fostei guvernări și se propun soluții pentru depășirea acestora.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Nu va fi nici un rezultat în urma acestor negocieri.Să zicem că vor crea AIE 3, parlamentul va vota un prim ministru, fie Filat, fie – altul. Şi ce? Va fi stopată corupţia, mafia, raiderile, jaful de ţară şi popor, condusă de Plaha, în coaliţie cu Lupu, Ghimpu, CSM, CSJ, CA, PG, CC, „sfîntul”, frumuşelul şi mafiotul începător- Candu (finul lui Plaha) etc. etc.Desigur că hoţiile vor continua. Prim ministru, cine n-ar fi, n-o să poată face nimic.

  2. Oare, Guţu, Hadîrcă, Saharneanu, Ciobanu, Fusu, care parcă nu şi-au pierdut şi ei minţile ca şeful lor-M.Ghimpu, nu pot să-l puie la punct pentru trădare de neam pe acest Ghimpu, care slujeşte lui Plaha, care poartă mască de patriot, proromân, proeuropean ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri