-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Negarea negației, de Vasile NĂSTASE

Must read

Comentarii recente

vasile-214x165Iată, mai jos, două documente oficiale. Unul de la Procuratura din România și altul de la Partidul Democrat din Moldova. În primul document se arată că Plahotniuc este urmărit, oficial, de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, cum ar veni de Procuratura Generală a României, în cel de-al doilea trepădușii de la PDM infirmă categoric acest lucru, susținînd prin vocea autoritară a șefului lor multiplu că este o făcătură, că nu există niciun dosar, că e vorba de un număr de înregistrare a unei scrisori a lui Val Butnaru, care scrisoare nici nu există!

Este, de fapt, o similitudine perfectă cu negarea categorică a lui Plahotniuc de acum un an prin care susținea că nu a fost urmărit de Interpol, ca după o săptămînă, îmbrăcat în aceleași straie, să prezinte public negarea negației, adică să recunoască că „da, am fost o vreme sub monitorizarea unui organ internațional”, adică a Interpolului, și asta după ce ministrul de Interne s-a scăpat cu vorba în plenul Parlamentului băntuit de jihadul dintre Filat și Plahotniuc.
Concluziile vă aparțin!

Comunicat de Presă

Cu referire la noua campanie de manipulare lansata în mass media la adresa sa, prim-vicepresedintele PDM, Vlad Plahotniuc, face următoarele precizari:

1. Pentru a clarifica de a bun început interesele care stau în spatele acestei campanii, se impune sa fac precizarea ca verificările se fac LA SOLICITAREA domnului Val Butnaru, în numele trustului Jurnal (pot pune la dispozitia celor interesati sesizarea pe care a depus-o) pe aceeași formula pe care patronii acestui trust au folosit-o și în cazul altor sesizări legate de numele meu, depuse la zeci de instituții din Republica Moldova, Marea Britanie, Cipru, Belgia, Italia, Franța și alte tari. Probabil ca vazand ca nu reușesc sa pacaleasca autoritățile din acele tari, acum au ales o noua destinație în încercarea lor de a ma defaima.

O dovada a celor afirmate mai sus, este și mailul transmis de domnul Val Butnaru mai multor jurnaliști romani, în care ii implora sa publice acest subiect și sa insiste asupra defaimarii mele, dandu-le chiar indicații editoriale asupra modului în care sa abordeze aceasta tema. (Mailul mi-a fost transmis de unul dintre destinatari și îl pot pune la dispoziția tuturor celor care doresc sa aibă si aceasta dovada a modului josnic în care s-a încercat manipularea opiniei publice).

2. Este firesc ca autoritățile romane sa dea curs cererii respective și sa demareze investigații. Aceasta este procedura standard in cazul unor astfel de sesizări. Și nu este doar procedura, ci legea românească obliga la verificarea unei astfel de sesizari. La fel s-ar fi întâmplat și dacă eu as fi depus o sesizare penala împotriva domnului Val Butnaru, autoritățile romane ar fi declanșat verificări, iar astăzi am fi avut un dosar penal deschis pe numele lui, demarate investigații, dar asta nu ar fi însemnat ca este urmărit penal, ci ca se verifica dacă se confirma acuzațiile din sesizare.

Deci, simplul fapt al înregistrării unui astfel de demers (plângere, denunț, sesizare) are ca si consecință fireasca înregistrarea acestui demers la unul din organele de cercetare și urmărire penală căruia i se adresează. Înregistrarea demersului implică atribuirea unui număr unic de înregistrare. Ori potrivit legislației din România, atunci când se face referire la un număr de înregistrare a unui demers (sau un număr de dosar), nu se are în vedere o anumită fază a procesului penal. Felul în care autorul sesizării a încercat sa prezinte acest caz presei, este evident murdar și manipulator.

3. Ceea ce nu știu autorii sesizării este ca în urma cu câteva luni, tot ca urmare a unei campanii murdare pregătite de trustul Jurnal și PCRM, am anticipat evoluția acestei campanii și am solicitat din România mai multe documente care arata ca m-am aflat și ma aflu în legalitate în ceea ce privește subiectul cetățeniei. Am primit documentele din România, nu le-am făcut însă publice pentru ca am considerat ca e un moment potrivit ca acești denigradori sa se mai facă o data de ras în fata opiniei publice. Urmeaza sa folosesc documentele respective la momentul potrivit, asa cum am făcut si cand am probat falsitatea altor acuzații la adresa mea, formulate de aceeași autori care au făcut, de câțiva ani, o obsesie deja patologica pentru numele meu.

4. In ceea ce privește felul în care se încearcă prezentarea acestui caz, precizez ca se forțează in mod manipulator ideea ca as avea un dosar penal în România, când de fapt este un raspuns al autorităților romane la sesizarea lui Val Butnaru, un răspuns ca vor fi verificate elementele sesizate de el, nu ca ar exista în acest moment vreun rezultat al acestor verificări. Pe acesta logica a manipulării, dacă cineva ii face o sesizare penala domnului Butnaru , se poate spune ca domnul respectiv este deja urmărit penal, poate și condamnat. Este total falsa o astfel de abordare și este regretabil ca se apelează la astfel de trucuri ieftine pentru lansarea unor campanii de denigrare.

Consider ca aceasta noua încercare de manipulare are în spate disperarea celor care încearcă de atâția ani sa deruleze campanii murdare împotriva mea și după ce au vazut ca în Moldova nu mai au credibilitate, încearcă sa pacaleasca din nou opinia publica lansând diferite acțiuni din afara tarii.

Urmeaza ca timpul sa dea calificările necesare tuturor acestor acțiuni, asa cum s-a întâmplat pana acum și cu celelalte campanii de denigrare lansate la adresa mea, care s-au dovedit în timp a fi false, lipsite de probe și au dezvăluit interesele reale care au stat în spatele lor.

Serviciul de presă al PDM

Raspunsul Parchetului din Buftea, București

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri