-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ne vom putea vaccina când mergem după pâine. În mai multe supermarketuri din țară și din capitală au fost deschise puncte de vaccinare anti-Covid-19

Must read

Comentarii recente

Șase puncte de vaccinare au fost deschise suplimentar în trei rețele de supermarketuri din țară și două mall-uri din capitală. Acțiunile au loc în cadrul săptămânii de imunizare desfășurate de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială.

Cetățenii se vor putea imuniza fără programare prealabilă, doar în baza buletinului de identitate.

Totodată, în contextul Săptămânii Imunizării, toate centrele de vaccinare din țară vor activa în regim extins, inclusiv în zilele de weekend. În localitățile din raioanele Telenești și Râșcani se va desfășura Campania „Vaccinează-te în satul tău!”, iar în alte 170 de localități din raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Drochia, Fălești, Ungheni, Ialoveni, Sângerei, Orhei, Leova, Hâncești, Glodeni, Florești, Fălești, Căușeni, Cimișlia, Cantemir, Criuleni, Briceni vor fi organizate echipe mobile de vaccinare în zilele de weekend.

Prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”, 200 de mii de scrisori informative privind vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi expediate în localitățile cu cea mai mică rată de imunizare. Totodată, abonații companiilor de telecomunicații vor recepționa mesaje de informare și îndemn la vaccinare, iar prin intermediul punctelor și centrelor de vaccinare vor fi repartizate 400 de mii de pliante informative despre importanța imunizării.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până astăzi, în țară au fost administrate circa un milion și jumătate de doze de ser împotriva noului coronavirus.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri