-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Natalia Moloşag a fost aleasă în calitate de Avocat al Poporului; a fost avocata Maiei Sandu în campania electorală

Must read

Comentarii recente

Natalia Moloșag, a fost aleasă în calitate de Avocat al Poporului, cu votul a 55 deputați PAS. Tot în cadrul ședinței de astăzi, Natalia Moloșag a depus jurământul în plenul Legislativului.

Candidatura sa a fost criticată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care susțin că ar fi fost aleasă pe criterii politice și că misiunea Nataliei Moloșag este de a contribui la schimbarea actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, Avocatul Poporului fiind și membru din oficiu al Consiliului Superior al Procurorilor.

La rândul ei, Moloșag a afirmat la ședința Parlamentului că „este mândră că a reprezentant concurentul electoral Maia Sandu” și că nu are nicio relație de rudenie cu deputații din Parlament.

Natalia Moloşag este avocată din anul 2006. În 2009, apărătoarea a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a reprezentat interesele mai multor tineri maltrataţi de poliţie în urma protestelor din aprilie. În perioada 2010 și 2012, a fost prodecan al Baroului Chișinău, iar în anul 2011 a ajuns membră a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat.

Natalia Moloșag este autor a mai multor ghiduri și îndrumare pentru avocați, a instruit avocații privind standardele profesionale de calitate în cauzele penale. Ea a organizat primul Forum al Femeilor Avocate din Moldova și este una dintre fondatoarele Asociației Femeile Avocate din Moldova.

În 2010, Nataliei Moloșag i-a fost acordat premiul ONU în domeniul apărării drepturilor omului.

În 2015, Adunarea Generală a Avocaţilor din municipiul Chişinău a revocat-o din funcţia de decan al Baroului Chişinău din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Ea a fost învinuită de mai mulți colegi că ar fi admis fraude în exercitarea atribuţiilor. Natalia Moloşag a respins acuzaţiile.

Noul Ombudsman al Republicii Moldova este numit pentru un mandat de şapte ani.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri