-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Natalia Gavriliță: Moldova nu-și va asuma reformele doar ca să facă pe plac Uniunii Europene, ci pentru că asta au cerut votanții

Must read

Comentarii recente

În cadrul unui interviu pentru Euronews, aflată la prima sa vizită oficială peste hotare, Natalia Gavrilița a spus că Moldova nu-și va asuma reformele doar ca să facă pe plac Uniunii Europene, ci pentru că asta au cerut votanții, notează Realitatea.tv

„Cetățenii din Moldova sunt obosiți de guvernări care mint, de politicieni care fură, de servicii publice care nu lucrează pentru oameni sau decizii care nu iau în considerare interesul public”, a menționat șefa Guvernului de la Chișinău.

„Ceea ce au spus ei în aceste alegeri este că își doresc o guvernare, în care să poată avea încredere. Și aceasta înseamnă să se ia decizii în fiecare zi, ținând cont de beneficiul public, dar nu de beneficiul unora. Este aceasta o agendă pro-europeană sau una pro-rusă? De fapt este o agendă pro-cetățeni”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a relatat că Guvernul condus de ea dorește să implementeze reforme ireversibile, precum și să facă din economia țării – una mult mai atractivă pentru investitorii străini.

„În 30 de ani de instabilitate și mare corupție, sectorul privat a devenit pătat de interese meschine. Ceea ce noi încercăm să facem este să reducem dramatic barierele de intrare. De aceea, noi vrem să demonopolizăm unele domenii”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a menționat că o guvernare bună și lupta contra corupției va face țara noastră una mult mai atractivă, ceea ce va ajuta și la reintegrarea regiunii separatiste transnistrene.

Anterior, în acest an, Bruxelles a anunțat că va mobiliza circa 600 milioane de euro, drept ajutor financiar, granturi și investiții pentru a ajuta Chișinăul să-și revină din pandemie. Dar banii vin cu stricte condiții, inclusiv privind reformele economice, precum și avansarea în lupta contra corupției.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri