0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis

Must read

Comentarii recente

În cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, Premierul Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis. Părțile au discutat despre criza energetică, programele de asistență, promovarea comerțului moldo-comunitar și alte subiecte importante pentru implementarea agendei de reforme a Executivului de la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Șefa Cabinetului de miniștri și-a exprimat recunoștința pentru cea de-a doua tranșă, în valoare de 50 milioane de euro, de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului Omnibus. În același timp, premierul a menționat interesul țării noastre pentru un nou program de asistență macrofinanciară care ar suplini bugetul și ajuta cetățenii în perioada de criză și procesul de redresare economică. 

Cei doi oficiali au discutat și despre consolidarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) și importanța valorificării accesului Moldovei pe piața europeană. Uniunea Europeană rămâne principalul partener comercial al țării noastre, cu o cotă de circa 64 % din totalul exporturilor în anul 2020. În acest context, părțile au abordat posibilitățile de extindere a gamei de produse moldovenești exportate pe piața UE la cele de origine animală, produsele lactate și materialul săditor. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri