Năstase: „Avem o obligație față de tinerii schilodiți pe 7 aprilie; Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere”

„Avem obligația sa eliberăm procuratura, instanțele de judecată, celelalte instituții ale statului de drept pentru a face lumină, în conformitate cu legea, în tot ce s-a întâmplat în fatidica, dramatica și sângeroasa zi de 7 aprilie 2009”, afirmă liderul Platformei Demnitate și Adevăr, deputatul Andrei Năstase, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Andrei Năstase, este responsabilitatea fiecărui deputat din legislativul actual de a face lumină și dreptate în cazul 7 aprilie 2009.

„O responsabilitate și o obligație aparte avem față de tinerii care s-au jertfit pe 7 aprilie, care au fost schilodiți, cărora Plahotniuc și acoliții le-au confiscat revolta populară. Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere, să-și facă mendrele în continuare”afirmă deputatul.

Andrei Năstase amintește, în context, de Marșul Tăcerii, un eveniment organizat în 2015 de Platforma Demnitate și Adevăr:

„Acum patru ani, pe 5 aprilie 2015, o echipă de oameni temerari a organizat o amplă acțiune de protest față de guvernarea coruptă și mafiotă, comemorând, totodată, șase ani de la tragicele evenimente din 7 aprilie 2009, când o grupare criminală dirijată de cardinalul negru al corupției, Vladimir Plahotniuc, a comis o lovitură de stat, folosindu-se în mod cinic și impertinent de sincera revoltă a tinerilor împotriva unui regim obtuz și desuet. Evenimentul nostru a fost intitulat, simbolic, Marșul Tăcerii. Dar numai tăcere nu a fost. Pentru că atunci, anume atunci, cu mare curaj, pentru prima oară după o perioadă de mari întreruperi, de Marșul Tăcerii s-a spart tăcerea, iar hoților li s-a strigat pe nume chiar în fața parlamentului și guvernului!

Spuneam, la microfonul improvizat, la poate cea mai de suflet acțiune de protest a noastră că „Ceea ce vedem la Banca de Economii, Banca Națională, nu este nimic altceva decât finalul unui proiect pus la cale în 2010. Conform acestui proiect pe parcursul a 5 ani de zile beneficiarul a furat miliardul. Acest individ se cheamă Plahotniuc, susținut de alte canalii ca el pe care se menține această râie, acest cancer politic al Republicii Moldova”!

Am cerut condamnarea tuturor făptașilor crimelor din 7 aprilie 2009, identificarea și judecarea vinovaților de distrugerea sistemul financiar-bancar și sărăcirea cetăţenilor, dar și reformarea reală a sistemului de drept și asigurarea unei combateri veritabile și nu mimate a corupției. Nu s-au conformat, nu au ascultat de vocea puternică a poporului, au continuat să ne sărăcească, să ne alunge din Țară, să ne fure totul, inclusiv voturile și alegerile.”

Potrivit lui Andrei Năstase, la toate protestele organizate ulterior de societatea civilă, de Platforma DA, autoritățile încercau să provoace violențe.

„De fiecare dată când ieșeam la proteste, plahotniucii încercau să ne întindă fel de fel de curse care să degenereze în violențe. Nu le-a reușit, pentru că de fiecare dată le-am dejucat intențiile, de fiecare dată am fost cu un pas în fața lor. Deprinși să-și rezolve problemele prin șantaj, sânge și tortură, așa cum au procedat pe 7 aprilie, gruparea respectivă a făcut repetate tentative de a ne provoca, de a ne obliga să acceptăm jocul lor murdar și periculos pentru viața oamenilor”, susține liderul DA.

Acum însă lucrurile stau altfel, afirmă Andrei Năstase, în situația în care în Parlament au ajuns formațiuni născute practic în urma protestelor de amploare care au avut loc în ultimii ani.

„Am ajuns la o nouă etapă a luptei noastre cetățenești și politice. Avem la îndemână o tribună și o platformă parlamentară care ne oferă posibilitatea să readucem țara la normalitate, să materializăm speranțele tuturor alegătorilor, fie de acasă, fie din străinătăți. Iată de ce e de Responsabilitatea fiecărui deputat din legislativul actual de a face lumină și dreptate.

O responsabilitate și o obligație aparte avem față de tinerii care s-au jertfit pe 7 aprilie, care au fost schilodiți, cărora Plahotniuc și acoliții le-au confiscat revolta populară. Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere, să-și facă mendrele în continuare. Avem obligația sa eliberăm procuratura, instanțele de judecată, celelalte instituții ale statului de drept pentru a face lumină, în conformitate cu legea, în tot ce s-a întâmplat în fatidica, dramatica și sângeroasa zi de 7 aprilie 2009”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(45 accesari)

Articole similare

Social

Tulpina Delta în Republica Moldova: laboratorul din Germania a confirmat noua tulpină în 12 din 15 probe expediate

Politic

Cancelaria de Stat are un nou șef interimar

Economic

Conducerea BERD își dorește să extindă cooperarea cu R. Moldova

Economic

ANRE: În R.Moldova sunt introduse cantități semnificative de motorină, dar operatorii refuză să o vândă

Social

Delta, probabil, e prezentă în Moldova. Viorel Prisăcaru: Este imposibil să nu existe virusul, în condițiile în care moldovenii călătoresc peste tot!

Politic

Filip a dezvăluit de ce Plahotniuc a părăsit țara după ce a discutat cu ambasadorul SUA

1 comentariu până acum

  1. “BRIGADA” RATAȚILOR ESTE GATA DE ATAC?

    Poate că ar fi cât de cât pe înțelesul oamenilor, dacă în “brigada” asta de RATAȚI n-ar fi și agentul sub acoperire al fostului KGB “FIDEL”, alias Vitalia Pavlicenko, președinta Partidului Național Liberal. Cum, că Vitalia Pavlicenko s-ar fi judecat de nenumărate ori și judecătorii moldovenești CORUPȚI ar fi hotărât, că “FIDEL” nu-i fost agent sub acoperire al KGB-ului? Că hotărările justiției moldovenești, simbolic vorbind, nu fac nici doi bani, cred că este cunoscut de toți. În realitate, în bani cache, desigur că costă mult mai mult, doar Vitalia Pavlicenko poate să ne spuie cât a costat-o.

    Am auzit de Vitalia Pavlicenko încă foarte de demult, pare-mi-se regretata Leonida Lari se “înhățase” cu ea pe această temă. Prin anul 1995 am și lucrat sub conducerea dumneaei la Agenția „Moldpress”. Eu lucram ingener electronist, iar dumneaei era adjunctul directorului agenției, regretatul Vasile Vatamanu. Că pe timpul cela a doua persoană din conducerea unei Agenții ca “Moldpress” era “comisarul”, adică omul securității, cred că nici nu trebuie să vă mai spun.

    După ce m-am oprit mai pe larg asupra trecutului de “persoană” KGB-istă al Vitaliei Pavlicenko, cred că ceilalți ortaci din “brigada” rataților nu merită să ne pierdem timpul cu ei. Sunt ratați de profesie, dacă ar fi fost oameni cât de cât serioși se aliau unuia din partidele antioligarhice PAS sau PPDA și nu mai încurcau lumea cu prostiile lor. Sunt unionist cu staj mult mai mare decât
    oricare din acești derbedei, dar niciodată nu mi-a trecut prin cap ca în țara capturată de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk să umblu cu dezbinări idioate, atunci când PAS și PPDA satisfac în totalitate doleanțele unioniștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *