4.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Năstase a plecat din nou în SUA: „Prioritară este ancheta internațională privind jaful miliardului”

Must read

Comentarii recente

andrei-sua-2Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a plecat luni, din nou, în Statele Unite ale Americii, după ce a fost în această țară și în luna august.

Potrivit lui Năstase, pe lângă întâlniri cu cetățeni moldoveni din diaspora și politicieni americani, în SUA vor avea loc noi discuții privind jaful din sistemul bancar și spălările de bani.

„În această vizită peste ocean, prioritar pentru mine nu este atât sprijinul politic, cât anchetă internaţională în cazul furtului şi a spălărilor de miliarde ale mafiei transfrontaliere, care ar facilita recuperarea banilor moldovenilor, dar şi ai contribuabililor americani şi europeni”, a declarat Năstase într-o postare pe Facebook înainte de decolarea spre Washington.

Andrei Năstase a anunțat anterior că în cadrul vizitei din luna august a fost audiat de către o instituție care anchetează jaful din sistemul bancar și spălările de bani prin intermediul băncilor din țara noastră.

„Am fost audiat de doi ofițeri ai unei instituții federale care în momentul de față anchetează furtul miliardului și spălările de miliarde”, a declarat Andrei Năstase, fără a preciza numele instituției, menționând că „nu este în drept” să facă acest lucru.

„Este o instituție guvernamentală, la nivel federal, nu la nivelul unui stat anume. M-am bucurat că apelul meu din 2014 a fost luat în calcul, atunci când am deconspirat cele 20 de miliarde de dolari spălate prin băncile din Republica Moldova”, a mai spus liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri