-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române – premiat cu DASA Award

Must read

Comentarii recente

Două dintre cele mai importante și semnificative expoziții ale Muzeului Național al Literaturii Române din ultimul deceniu – expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu și expoziția Casei Memoriale „Anton Pann” – au fost premiate de către European Museum Academy cu DASA Award.

Așa cum este precizat pe europeanmuseumacademy.eu, DASA Award prevede calitatea oportunităților de învățare în cadrul muzeelor, căci criteriul decisiv al premiului este cel al educației muzeale. De asemenea, sunt luate în ecuație creativitatea și designul expoziției, participarea interactivă a publicului, precum și păstrarea unor proporții firești între componentele educative și de divertisment.

„Muzeul Național al Literaturii Române este un model demn de urmat în lumea muzeală românească datorită aspirațiilor sale sociale și prin implementarea scenografică ale acestora. Expoziția de bază impresionează printr-o amenajare discretă, însă bine realizată, ce completează organic clădirea istorică în care se află. În programele sale educaționale, muzeul dă dovadă de curaj și de o atitudine fără compromise, funcționând ca un vehicul pentru problemele sociale actuale. În centrul activității sale se afla literatura interactivă, care, prin metodologia sa, încearcă să le ofere vizitatorilor elementul de noutate, într-un mod lizibil și coerent,” și-a motivat juriul alegerea.

Muzeele surclasate de către MNLR în finala DASA Award au fost Rembrandt House Museum (Amsterdam, Olanda) și Stapferhaus (Lenzburg, Elveția).

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri