15 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Muștele din politica liberalilor

Must read

Comentarii recente

plDeclarația grupului reformator din PL în vederea democratizării partidului, dar și alegerii Primarului General, Dorin Chirtoacă în fruntea formațiunii, a fost ca un mult așteptat tunet după care vin și zilele însorite de primăvară fără înghețuri. S-a spart buba – își spuneau alegătorii și Partidul Liberal nu va mai fi la cheremul lui Plahotniuc.

Actualul lider, Mihai Ghimpu, ca răspuns la sugestiile colegiilor a mai demonstrat o dată îndărătnicirea sa proverbială. „Trădătorii” au fost etichetați cu cele mai josnice calificative. M. Ghimpu, în stilul său pășunist, afirmă că miniștrii din partea PL, pînă la învestirea lor prindeau muște, murau legume, etc. Cu alte cuvinte au fost adunați naiba știe de unde și făcuți demnitari doar datorită Măriei Sale Ghimp de Colonița. Cum adică niște terchea-berchea – în înțelesul lui M.G – trebuiau să conducă treburile statului și nu cumva să scoată o vorbă la activitățile sinusoidale.

Supraveghetorul politicii de cadre din PL, M. Ghimpu odată cu venirea primăverii i-ar sta bine să prindă fluturi, dar să nu se încurce printre politicienii moldoveni. Codul de bune purtări ne învață să nu criticăm persoane, ci ideile expuse de ea. Ascultînd rupturile de cuvinte de la conferința de presa ale lui M. G., n-am putut să desprind ceva util decît atacuri la persoana acelor ce au tot dreptul să spună că lucrurile în partid degradează.

Cel care îi chitește vestimentația, o face cu gust și parcă vine să confirme zicala: haina îl face pe om. Cine putea să se aștepte de la dumnealui, îmbrăcat la patru ace că va ataca cu atîta bădărănism o doamnă. Poate îi timpul să ne întoarcem la spusele lui V. Voronin, vis- a – vis de cele trei operații la cap suportate de mai marele liberalilor.

Apropo, V. Voronin, cu expresiile sale din tezaurul sovietico – șantist, în comparație cu M. Ghimpu, care vorbește din „vedenii” – ceva de la extratereștri este „gură de aur”. Reacția agresiv – bolnăvicioasă a lui Ghimpu, la critica adusă de colegii săi îl pune la stîlpul infamiei. Adică miniștrii care s-au pronunțat pentru reformarea partidului și înlăturarea de la conducere a Domniei Sale sunt niște făcături ale FSB-ului.

Povestea aceasta este preluată din cadrul Frontului Popular cînd cineva se pronunța altfel decît condurerea, imediat era etichetat KGB-ist. Cel mai „potrivit” ministru PL al Trasporturilor, medicul Șalaru, cunoaște foarte bine acele vremuri. Cine uită trecutul, n-are viitor. Toți cei care părăseau rîndurile erau numiți trădători. Și mai deocheată a fost treaba cu  Valentin Dolganiuc , fost viceprim-ministru din partea creștin-democraților, căruia i s-a incriminat că era un… narcoman înrăit. Unde a ajuns această formațiune politică nu-i greu de aflat.

Mihai Ghimpu singur se pune în situația calului nărăvaș, care în loc de cea, o ia hăisa, deși este biciuit fără milă. Chiar și comuniștii, ca în Belorus, nu se luau cu presa la harță. Nimănui nu i-a reușit să iasă victorios din asemenea duelare dementă.

Fapta disidențelor din PL este curajoasă, dar cum se vede finalitatea ei? Eterna întrebare: ce-i de făcut? E bine să stai la o parte și să dai sfaturi, să iai jăraticul cu mîini străine. Pe de altă parte, dacă te implici devii o unealtă partinică ascultătoare ori un „agent al Kremlinului” cu cifra 13 imprimată pe piept!

Scopul acestei intenții de curățare politică ar fi să nu fragmentăm și așa puținul segment național activ. Mișcarea inteligentă de grupul reformatorilor din PL, cere un efort deosebit din partea fruntașilor  – Hadîrcă, Guțu, Bodrug, de coagulare a forțelor sănătoase. O cale mai ușoară este formarea unui nou Partid Liberal. Însă lupta trebuie dusă pînă-n pînzele albe. Regretabil că prin încăpățînarea lui M. Ghimpu îl pierdem și pe Dorin Chirtoacă – speranța tinerilor.

Sunt perioade cînd soarta unei entități umane o hotărăște o singură persoană. E ca un strigăt în pustiu, dar speranța, știut lucru, niciodată nu ne părăsește.

 

Ion Bogus

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

  1. Artiol bun, clar, obiectiv. Bravo! Deseori mă gîndesc. Ce atîta vorbă în jurul unui neghiob, discreerat, ratat, orgolios (pentru că a prins la „păduci” graşi cadonaţi de Plaha), nesimţit, răutăcios, avid de bani mari şi putere. De la o poştă se vedea demult, iar acuma, îndeosebi, că Neghiobul Ghimpu, nu este acela pe care el, ani de zile la mimat: cel mai cinstit, cel mai patriot, cel mai Român, cel mai european. El este cel mai necinstit, cel mai antipatriot, cel mai antiromân, cel mai antieuropean. El este cumpărat cu banii mari de Plaha, de Şalaru de la drumuri, sa făcut băieţelul gospodar, a prins la „păduchi”. Bravo reformatorii. Dacă ei nu se dezminţeau, soarta tuturor membrilor PL, era echivalentă cu soarta celor din PPCD. Dar aşa mai este o şansă de redresare a PL, cu condiţia de a-l scoate din politică pe acest impostor şi antinaţional, care cîndva îmbla cu pantalonii rupţi în (c..) fund. Jos cu el, cît mai urgent!

  2. Dar nunumai Ghimpler trebuie scos din politică ci şi Plaha, Lupu. În PD au loc naşteri, fecundaţi artificial şi crescuţi în eprubetă, de hoţi, tîlhari, raiderişti, care jefuiesc poporul acesta. Demulte ori aceşti politicieni corupţi, declară că ţara este săracă şi că nu avem de unde mări salariile, pensiile. Minciună crasă. Ţara nu este de felul ei săracă, dar ei înşişi o fac săracă, deoarece o fură ca în codru. Sunt precis că va veni timpul şi lui Lupu, Plaha, tuturor mafioţilor, care vor trebui să predea statului toate avuţiile furate, iar aceştea, în cel mai bun caz, să părăsească ţara pe ascuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri