13.2 C
Chișinău
miercuri, septembrie 29, 2021

Mureșan părăsește partidul lui Băsescu și se alătură PNL: Câștigăm europarlamentarele și scoatem PSD de la guvernare

Must read

Comentarii recente

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a anunțat oficial că părăsește Partidul Mișcarea Populară, condus de Traian Băsescu, urmând să se alăture Partidului Național Liberal.

Mureșan, unul dintre cei mai activi europarlamentari români, a declarat că face acest pas pentru că „PNL este principalul partid de centru-dreapta din România, principalul opozant al Partidului Social Democrat (PSD) și principalul partid membru al Partidului Popular European (PPE) în România”.

„Pentru a scoate PSD de la guvernare avem nevoie de un PNL cât mai puternic. Vom oferi cetățenilor toate motivele să voteze PNL la următoarele rânduri de alegeri. Obiectivul este clar: câștigarea alegerilor europarlamentare și scoaterea PSD de la guvernare. Pentru alegerile europarlamentare, vom prezenta cel mai bun program electoral, cea mai bună listă de candidați și o agendă pentru cea mai bună reprezentare a României în Europa”, se arată într-o declarație a lui Mureșan.

El a mai spus că își va „continua activitatea în Parlamentul European cu aceeași convingere și determinare să obțin un sprijin cât mai mare pentru cetățenii români și europeni și voi lupta, la fel ca până acum, pentru respectarea și apărarea statului de drept, a independenței justiției, instituțiilor și pentru o economie puternică”.

„Voi susține și de acum înainte exact ceea ce am susținut până acum: o bună guvernare, o administrație publică eficientă, care să pună cetățeanul în centrul atenției, o economie puternică, orientată spre viitor, bazată pe inovare, sprijin pentru întreprinzători, fiscalitate simplă, care să nu împovăreze cetățeanul și mediul privat, o educație în care tinerii să învețe profesiile de care au nevoie pentru a avea succes pe piața forței de muncă, o Europă care să ofere oamenilor siguranță și bunăstare. PSD ne duce înapoi în toate aceste domenii importante pentru români. Economia, justiția, sănătatea, educația, politica externă, în toate aceste domenii PSD și-a demonstrat incompetența. Fiecare zi în care PSD, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea, se află la guvernare, este o zi proastă pentru România. De aceea, obiectivul este să câștigăm alegerile europarlamentare și să scoatem PSD de la guvernare”, a spus europarlamentarul.

În urma acestei decizii, PMP va rămâne fără reprezentare în Parlamentul European. Partidul condus de Traian Băsescu îl avusese inițial și pe Cristian Preda, care a părăsit PMP în urma unor neînțelegeri cu conducerea formațiunii.

Sursa:cotidianul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri