11.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Monica Macovei: „Trebuie să găsim un mecanism special de integrare a Republicii Moldova în UE“

Must read

Comentarii recente

monica-macoveiPlenul Parlamentului European a discutat ieri despre presiunile Federaţiei Ruse asupra ţărilor din Parteneriatul Estic, în special despre destabilizarea estului Ucrainei.

„Singura modalitate de a proteja Republica Moldova de agresiunea sovietică şi de agresiunea organizată şi planificată de Putin este să aducem Moldova cât mai aproape de Uniunea Europeană, să aducem Moldova în Uniunea Europeană“, a declarat în cadrul şedinţei Monica Macovei, preşedinta Comitetului de cooperare UE – Republica Moldova.

Europarlamentara consideră că e necesară găsirea unui „mecanism special prin care să integrăm Republica Moldova – discutăm, probabil, şi de Georgia şi Ucraina — deci, un mecanism special pentru a o integra în Uniunea Europeană cu tot felul de condiţionalităţi ca să-şi continue reformele pe care trebuie să le ducă până la capăt“.

„În Moldova, Rusia a procedat exact la fel ca şi în Georgia, încearcă şi rupe bucăţi din teritoriu. Dau exemplu referendumul ilegal din februarie 2014 din Găgăuzia, la fel Transnistria unde iarăşi se încearcă aprofundarea ruperii regiunii“, a mai spus Macovei, amintind o declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, din anul 2011.

„Putin a declarat că «cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX a fost dispariţia Uniunii Sovietice». Deci astăzi vorbim de Uniunea Sovietică şi de Putin, ofiţer KGB, care încearcă s-o refacă prin sânge, teroare şi genocid“, a conchis europarlamentara.

sursa: adevarul.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri