-0 C
Chișinău
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Monica Macovei, în Parlamentul European: „Fiţi alături de poporul român, nu alături de hoţi!”

Must read

Comentarii recente

Monica MacoveiLa dezbaterea de ieri din plenul Parlamentului European, unde a fost dezbătută situaţia din România, ca urmare a modificării prin Ordonanţă de Urgenţă a codurilor penale şi a adoptării proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, europarlamentarul Monica Macovei a atras atenţia eurodeputaţilor că presa din România numeşte Guvernul o „bandă de hoţi”.

Ea a îndemnat Parlamentul European şi Comisia Europeană să întreprindă urgent măsuri, să meargă la Bucureşti, nu să aştepte până când prevederile adoptate de Guvern vor intra în vigoare şi nu se va mai putea face nimic.

„Fiţi lângă poporul român şi nu lângă hoţi!”, a îndemnat Monica Macovei în discursul său pe care îl reproducem mai jos:

„Acum două nopţi, Guvernul socialist din România a modificat prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală. Modificările aduse Codului penal şi de procedură penală au fost publicate în jurul orei 1.00 noaptea în Monitorul Oficial.

Ştiţi care sunt titlurile din presa românească? Acest Guvern este numit „Guvern de hoţi”, „mafia instalată la Guvern”, „Guvern de grup de crimă organizată”, „Guvern de bandiţi”. Sigur, pentru că au acţionat noaptea, pe neaşteptate, fără să anunţe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi.

Şi au modificat Codul penal şi de procedură penală ca să se scape pe ei, ca să scape, în primul rând, preşedintele Partidului socialist din România, domnul Dragnea, care mai are o condamnare de 2 ani de zile pentru fraudă electorală şi care riscă încă una acum, dar a scăpat de dosar. Pentru că, prin această ordonanţă de urgenţă– asta era urgenţa -, Dragnea, preşedintele Partidului socialist din România, nu mai poate fi judecat în al doilea dosar, pentru ca şi-a abrogat această infracţiune. Nu mai există.

Să modifici abuzul în serviciu, abuzul de putere – care există în toate ţările din lumea asta -, în urma căruia scapă foarte mulţi politicieni, foarte mulţi din administraţie, foarte mulţi din Partidul socialist şi ALDE, care sunt împreună la guvernare.

Ştiţi că e lumea în stradă? Acum o săptămână erau 100.000 de oameni în Bucureşti, duminică, tocmai ca să prevină adoptarea. Peste noapte, ca bandiţii, au adoptat această ordonanţă de urgenţă. Şi aseară au fost pe stradă, în Bucureşti, circa 200.000 de oameni şi alţi 200.000 de oameni, cel puţin, în toată ţara. Aproape jumătate de milion de oameni au ieşit în stradă. Şi o să iasă în fiecare zi în stradă.

Singurul lucru pe care Parlamentul European poate să-l facă – şi trebuie să-l facă – şi Comisia Europeană este să ceară ca, până pe 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, acestui Guvern să revoce, tot prin OUG, acea ordonanţă de urgenţă care a modificat Codul penal. Atât. Nicio misiune (propunerea grupului S&D din Parlamentul European, n.n.). Ce să verificaţi în misiune? După ce s-a întâmplat şi când nimic nu se mai poate întoarce? Acum duceţi-vă, mâine, în misiune dacă vreţi. Duceţi-vă lângă oameni, fiţi lângă poporul român, Lângă poporul român, şi nu lângă hoţi!

Şi aş mai spune ceva: tocmai s-a anunţat ieri că vineri urmează o nouă lovitură – vor să desfiinţeze DNA. Vor să nu mai fie anchetaţi. Duceţi-vă în România, dar mâine, nu după 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, dacă chiar sunteţi corecţi şi alături de România şi de români.”

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri