16.1 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Moldoveni, Putin vă pregătește ceva, de Valeriu Ciobanu…

Must read

Comentarii recente

KremlinConform unor informații confidențiale, parvenite recent din anturajul Aparatului Președintelui rus Vladimir Putin, Kremlinul, dezamăgit de rezultatele scrutinului electoral și de situația reală  a lui Dodon, a pus la cale o nouă operațiune contrainformativă de documentare a migranților din Republica Moldova. Ca și în perioada preelectorală din anul curent, acțiunile vor fi monitorizate de FSB și vor fi realizate cu forțele și mijloacele Serviciului Federal de Migrație (SFM), cu participarea poliției.

Scopul operațiunii de proporții prevede evaluarea precisă a contingentului de migranți, care au ignorat îndemnurile lui Dodon, susținute public de către ”Păstorii” acestuia din Kremlin – Directorul SFM Romodanovschi și președintele Putin – și au refuzat să se retragă în Republica Moldova pentru a vota ”corect” cu socialiștii. În aceeași categorie vor fi incluși și ceilalți migranți, care, la fel, au ignorat propaganda masivă rusă, înfrumusețată cu portretele celor ”Trei krai de la Răsărit: Grecianaia, Putin și Dodon”, ”tratamentul profilactic” al FSB-lui și nu au părăsit teritoriul Rusiei, dar nici nu s-au prezentat la secțiile de votare.

Astfel, dacă pînă la alegeri prima întrebare către migranții moldoveni era legată de legalitatea aflării acestora pe teritoriul Rusiei, astăzi a devenit primordială chestiunea cu privire la existența în pașaport a ștampilei de participant la alegeri. În lipsa acesteea migranții sunt avertizați ”prealabil” despre o eventuală expulzare din țară, fără drep de revenire.

Conform informației surselor confidențiale, operațiunea a demarat cu raiduri ”specializate” în rîndul migranților, angajați în structurile administrative publice și se va răsfrînge, treptat, pe alte domenii, inclusiv și în ”spațiul negru”.

Post Scriptum: Cu aproape un an de zile de la desfășurarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, susțineam că surse demne de încredere din anturajul Aparatului Președintelui rus Vladimir Putin, începînd cu luna mai 2014, comunicau repetat despre declanșarea, din aceeași lună mai 2014, a unei operațiuni contrainformative de documentare a migranților din Republica Moldova, de proporții, efectuată sub egida FSB, de către Serviciul Federal de Migrație și organele Ministerului Afacerilor Interne ale Rusiei.

Putin întocmește listele electorale ”pro-таёжный союз

Operațiunea, inițiată la indicația personală a lui V.Putin, prevedea întocmirea unei evidențe stricte a ”gastarbaiterilor” moldoveni, cu intentarea prealabila a unor ”dosare” de supraveghere, avînd ca scop EXPULZAREA ÎN MASĂ a acestora la momentul ”OPORTUN”. Cel din urmă, în opinia surselor confidențiale, se va ”ivi” la sfîrșitul lunii septembrie-prima decadă a lunii octombrie 2014.

Conform surselor, intențiile lui Putin prevăd, că Republica Moldova ar putea ”căpăta” astfel, pe neașteptate, la alegerile din 30 noiembrie a.c., un electorat consolidat orientat, în exclusivitate, spre Est. În această ordine de idei, organele FSB-SFM-MAI au sarcina concretă de a întocmi o listă de 250-300 mii de moldoveni, care, oficial,- de ochii lumii!- ar fi admis încălcări ale regimului de ședere, administrativ, de procedură penală, etc.

Sursele menționează și faptul că masivul uman evidențiat va fi supus unei ”profilactici ideologice” personalizate pro-ruse, agresive, însoțite de amenințări și avertizări ”oficiale” despre imposibilitatea de a reveni în Federația Rusă, în cazul victoriei vectorului pro-european la următorul scrutin electoral.

De exemplu, lucrătorii organelor implicate în operațiunea dată au permisiunea, exclusivă, de a cere de la ”gastarbaiteri”, în scris, asigurări de susținere a relațiilor strategice RM-FR și angajamentul de a realiza această năzuință prin vot ”corect”, în favoarea Uniunii Vamale – RBK, precum și obligațiunea de a nu divulga conținutul și însuși faptul angajamentului.

Astfel, ”gastarbaiterii” moldoveni, în intențiile rușilor, vor avea misiunea, pe de o parte, de a destabiliza situația social-politică în perioada electorală, precum și, nemijlocit, chiar în ziua scrutinului și de a influența masiv electoratul, în favoarea UV-RBK, pe de altă parte.

Putin, conform mesajelor confidențiale, miza pe rigiditatea funcțională a Uniunii Europene, care, în opinia sa, ar fi incapabilă să ”asimileze”, în termeni restrînși, masivul uman presupus, iar cel din urmă ar fi în stare să influențeze, în mod considerabil și hotărîtor, electoratul, prin acțiuni agresive susținute de mass-media moscovită, chiar în perioada scrutinului electoral, în favoarea UV-RBK.

PS: Date concrete despre caracterul desfășurării procesului nominalizat nu deținem, informația nu ține de competența surselor confidențiale. Mesajul este, parțial, confirmat de mass-media din Rusia.

Totodată, dinamica comportamentului organelor centrale de resort, de la Chișinău, marturisește despre indiferența acestora față de amenințările nominalizate. Ori, în cazul, în care cineva, în genere, dispune, totuși, de careva informații despre subiectul în cauză, reese, că riscul de proporții pentru cauza pro-europeană a Republicii Moldova nu este, deocamdată, conștientizat.

За Додона приедут голосовать все молдавские гастарбайтеры из России

5/11/2014, 12:06 |

Dodon-Grechanaya-Kreml-FF.md_-652x433Иногда случаются невероятные вещи, но редко идут подряд, одна за другой. Однако, похоже, такое произошло на этот раз.

Первая невероятная вещь – это выделение всего 5 (!) избирательных участков на территории России для голосования граждан РМ на выборах в молдавский парламент, тогда как в странах Евросоюза, стараниями проевропейской коалиции, – в частности, в Италии, – их открыли десятки.

Диспропорция оглушительная и намеренная, если учесть, что в России трудятся более 60 процентов всех гастарбайтеров Молдовы, и их там не менее 600 тысяч (некоторые называют цифру в 1 млн).

Законному возмущению такому незаконному продавливанию своих интересов правящей верхушки не было предела. Но наверху привычно не реагировали на едкие упреки журналистов и политиков левого толка. Казалось, всё так и останется.

Ан, не тут-то было! Лжет пословица – «против лома нет приёма». Случилась вторая невероятная вещь: ситуацию – не без участия, конечно, активной доброй воли РФ – лидеру социалистов Игорю Додону удалось в ходе последнего визита в Москву развернуть на 180 градусов.

По просьбе социалистов Молдовы ФМС РФ приняла следующее решение: все граждане Молдовы, которые смогут и захотят выехать из России с 5 по 30 ноября, (подразумевается – для того, чтобы проголосовать на выборах в молдавский парламент) получат возможность начать свою деятельность… с чистого листа. Всем «нарушителям-молдаванам» спишут все «прегрешения» в базе ФМС РФ, и они начнут работать и жить в России в прямом смысле – «с чистого листа», поскольку в базе данных все «лишнее» будет стерто.

«Они смогут начать ездить в Россию, не боясь проверок „, – написал в сети лидер ПСРМ Игорь Додон.

Так завершилась встреча социалистов с директором Федеральной миграционной службы России Константином Ромодановским, который сфотографировался с И. Додоном и З.Гречаной.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri