3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Moldoveanul care a creat un centru de artă în Tandjikistan

Must read

Comentarii recente

8C8E6780-7294-46DB-B1AA-3F279D8C38A7_w268_r1Stabilit de jumătate de an în Tandjikistan, Ștefan Rusu, deja adaptat la condițiile altei țări, a reușit să-și atingă scopul pe care și l-a pus din start. Moldoveanul a deschis un centru de cultură și artă contemporană, scrie europaliberă.org.

Țara în care se află are necesități culturale, care trebuie acoperite. Acest lucru i-a oferit cale deschisă omului de artă din Moldova de a fonda „Dushambe Art Ground”. Centrul beneficiază de mai mulți donatori interni și externi de resurse financiare și are deja încropit un plan de acțiuni pentru următorii doi ani.

„Centrul cultural de care am vorbit poate accesa fonduri de mai multe tipuri şi ne bazăm activitatea pe două direcţii – sprijinirea artei vizuale şi tineretului”, susține Ștefan.

Maestrul s-a remarcat în Republica Moldova prin crearea Apartamentului Deschis de la Chișinău. Acesta presupune a fi o machetă a unui apartament socialist, unde pot fi văzute operele artiștilor naționali de trecători. Mai mult decît atît, este curator la Centrul de Artă Contemporană, autor al mai multor lucrări de artă și animatorul mai multor expoziții, transmite europaliberă.org.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri