-10 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Moldovagaz va cere ANRE-ului o majorare de preț între 9 și 10 lei pentru un metru cub de gaze/Până acum prețul a fost puțin peste 4 lei

Must read

Comentarii recente

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că, așa cum dictează calculele preliminare, Moldovagaz va cere ANRE-ului o majorare de preț între 9 și 10 lei pentru un metru cub de gaze. Amintim că până acum, cetățenii achitau puțin peste 4 lei pentru un metru cub de gaze naturale.

”Nu e secret mare. În jurul acelor cifre care s-au menționat în mass-media – 9-10 lei, care sunt în principiu pentru diferite categorii de tarife, diferite categorii de consumatori. Cifra concretă va fi anunțară după amiază în cadrul unui comunicat din partea Moldovagaz”, a declarat Ceban în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Totodată, Vadim Ceban a menționat că tariful va fi ajustat de la 1 noiembrie, respectiv în factura următoare vom avea un preț majorat.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este obligată, conform unei decizii a Comisia pentru Situații Excepționale, să aprobe până la 10 octombrie tarife noi la gaze, care vor fi aplicate în facturi de la 1 noiembrie, iar Moldovagaz trebuie să prezinte, cel târziu până astăzi, cererea privind majorarea tarifelor la gazul natural pentru consumatorii finali.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri