0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Moldovagaz cere aproape 10 lei pentru 1 m³/ Vedeți de ce și cum e format prețul

Must read

Comentarii recente

Moldovagaz controlată de Gazprom a depus vineri la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cererea de majorare a tarifelor, în timp ce guvernul spune că va acorda populației compensații pentru a putea acoperi diferența.

Vadim Ceban, președintele Moldovagaz susține că dacă ANRE va decide ca tariful la gaz să fie mai mic, atunci, Moldovagaz va acumula devieri financiare negative și nu va putea plăti tot costul gazului natural cumpărat, scrie Realitatea.md.

Președintele Moldovagaz explică cum s-a ajuns la tariful de 9,40 pentru consumatorii. „Foarte simplu. Înmulțim 450 la cursul valutar și avem costul gazului, plus cheltuielile companiilor, plus cheltuielile de distribuție, respectiv rentabilitatea furnizorului și ieșim la tariful respectiv”, a precizat acesta într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Dacă perioada anterioară, de exemplu, cheltuielile, dat fiind faptul că prețul era 150 de dolari, cheltuielile de achiziție, de procurare a gazelor naturale au fost undeva de 65%, acum cred că vom ajunge la peste 85% din totalul tarifului, pentru că, dacă avem tarif de 10 lei, vedeți că diferite tarife și volume sunt, luați 9 lei împărțiți la 10 și 90% e componenta doar a costului gazului”, a punctat Ceban.

Președintele Moldovagaz susține că datoria istorică a Republicii Moldova nu a fost inclusă în tarif.

Ședința ANRE în care urmează să fie examinată cererea Moldovagaz de majorare a tarifelor urmează să fie examinată marți, 9 noiembrie.

realitatea.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri