-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Moldova împrumută de la Banca Mondială 24,8 mln euro pentru vaccinarea populației

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național. În acest scop, Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”, transmite IPN.

Mijloacele bănești vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și pentru acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare.

Republica Moldova va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX, precum și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare.

Acordul de finanțare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19-finanţare adițională” a fost semnat de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu la data de 9 august 2021.

Termenul de implementare a Acordului este până pe 30 aprilie 2023.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri