-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Moldova a achitat Gazprom-ului datoria pentru gazul livrat în luna septembrie a acestui an

Must read

Comentarii recente

Moldova a achitat Gazprom datoria pentru gazul livrat în luna septembrie a acestui an. Despre acest lucru a anunțat marți pentru agenția de presă TASS Secretarul de presă al Moldovagaz, Alexandr Barbov.

„Moldova a rambursat datoria Gazprom pentru gazele acumulate în luna septembrie a acestui an”, a spus el.

Anterior s-a anunțat că prețul gazului rusesc pentru Moldova în septembrie 2021 a fost de 550 USD pentru 1 mie de metri cubi, iar în octombrie – 790 USD penru 1 mie de metri cubi.

TASS amintește că reprezentantul oficial al „Gazprom” Serghei Kupriyanov a spus că compania rusă este pregătită să prelungească vechiul contract de furnizare a gazelor către Moldova până la 1 decembrie, dacă partea moldovenească achită integral costul livrărilor pentru septembrie și octombrie curent.

Totodată, Kupriyanov a remarcat atunci că dacă plata nu se face integral și nu se va semna un nou contract de la 1 decembrie, atunci Gazprom va opri livrările către Moldova. Potrivit informațiilor difuzate de fostul prim-ministru al Moldovei Ion Chicu, datoria Republicii Moldova pentru aprovizionarea cu gaze naturale se ridica în septembrie 2021 la 10,7 milioane dolari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri