8.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Moise GURAN: Cine a inițiat legea amnistiei?

Must read

Comentarii recente

moise_guranModificarea Codului Penal și dezincriminarea corupției pentru aleși ține în continuare agenda publică. Ieri un miting de protest din București a fost deturnat într-un marș care s-a terminat cu incidente și violențe, iar astăzi Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților a declarat că legea amnistiei va fi reintrodusă în dezbaterea Parlamentului în luna februarie. Legea de modificare a Codului Penal a trecut însă de Parlament, dar a fost atacată la Curtea Constituțională de mai multe instituții, inclusiv de Înalta Curte de Casație.

Bun, azi, la aproape o săptămână de la ceea ce s-a numit marțea neagră a democrației încă nu ne este foarte clar ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, cine și cum a manipulat lucrurile de așa manieră încât plenul acestei camere să voteze dezincriminarea corupției pentru aleși. Au fost publicații și jurnaliști care au încercat să reconstituie traseul acestei legi, căutând forțele ascunse în partidele parlamentare și, este cert la această oră că la vârful acestor partide unii oameni chiar au știut și au participat la această conspirație. Unii l-au găsit vinovat pe Sebastian Ghiță, alții au considerat că Dan Voiculescu a manipulat lucrurile cu ajutorul lui Bogdan Ciucă, președintele Comisiei Juridice, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Valeriu Zgonea, președintele Camerei ca fiind principalul manipulator al voturilor parlamentarilor, iar alții au căutat implicarea lui Crin Antonescu și a lui Victor Ponta. Ponta susține că a fost la Johanesburg și deci că n-avea cum să știe ce se întâmplă în Parlament, iar Crin a fost în mod clar manipulat el însuși căci în primă fază a apărat modificarea adusă Codului Penal, dovedind clar că nu a înțeles ce s-a întâmplat, după care și-a cerut scuze și a declarat că nu mai susține această modificare.

E clar că sunt mulți oameni care au știut de această lovitură, la fel cum sunt mulți parlamentari care au votat, citez ca o cireadă de vaci, cum spune chiar unul dintre ei. Ceea ce vă rog eu să facem astăzi este să ne sunați și să ne spuneți, unul, o persoană, despre care dumneavoastră bănuiți că ar fi inițiat această modificare penală a Codului Penal. Nu mă aștept să găsim neapărat un adevăr palpabil, cu dovezi, la această emisiune, dar vreau să aflăm ce ați înțeles dumneavoastră cetățenii.

sursa: facebook.com/românia-în-direct

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri