3.2 C
Chișinău
marți, 28 martie, 2023

MOISE GURAN: „Basarabia este parte din ţara noastră”

Must read

Comentarii recente

moise-guran-3„Sunteţi siguri că sunt suficienţi români conştienţi de faptul că Basarabia este parte din ţara noastră şi că România a rămas datoare acelei părţi abandonate de două ori în faţa tăvălugului rusesc, iar apoi sovietic şi încă o dată, a treia în 1991, când România lui Iliescu a fost prea laşă ca să răspundă pozitiv valului unionist venit de peste Prut?”, scrie pe blogul său jurnalistul Moise Guran, care a participat ieri la mitigul pro Basarabia.
Pe contul său de Facebook, Moise Guran a declarat că mitingul de ieri a fost „Atat de civilizat incat nici macar ziarele on-line nu au fost interesate… ce sa mai vorbim televiziunile „de stiri”!”.
Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a organizat duminică în Capitală un marş pentru Basarabia, la care au participat mii de bucureşteni.
Marşul s-a desfăşurat pe traseul şos. Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – str. Franceză – Piaţa Sfântul Anton şi s-a încheiat prin citirea unei Proclamaţii.
Pe traseu, participanţii au scandat ‘Basarabia e România!’, ‘Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!’, ‘Unitate Naţională!’, ‘Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti!’ şi ‘Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta!’.
Cei prezenţi au fost vopsiţi pe faţă în culorile tricolorului şi au avut cu ei drapele.
Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat peste 10.000 de persoane, dintre care peste 1.000 de tineri de peste Prut.
Sursa: capital.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri