4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Modificări în legea privind sistemul public de pensii: se va acorda un supliment de solidaritate beneficiarilor de pensii derizorii

Must read

Comentarii recente

Astăzi, în ședința plenară, deputații au adoptat în lectura a doua, finală, proiectul de modificare a Legii privind sistemul public de pensii.

Modificările vizează determinarea venitului mediu lunar asigurat pentru perioada necontributivă de îngrijire a unui copil cu dizabilitate severă sub vârsta de 18 ani sau a unei persoane cu dizabilitate severă de către unul din părinți, de către tutore sau curator, în cadrul căreia să se ia în considerare salariul mediu lunar pe țară, la data determinării pensiei.

Proiectul mai prevede dreptul la reexaminarea pensiei persoanelor care activează sau au activat în câmpul muncii după reexaminarea dreptului la pensie de dizabilitate, conform unei eșalonări în funcție de stagiul de cotizare realizat după stabilirea pensiei de dizabilitate.

De asemenea, prin modificarea sistemului public de pensii se propune acordarea unui supliment de solidaritate beneficiarilor de pensii, ale căror pensie calculată este mai mică decât cuantumul pensiei minime.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri