3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Mocanu: Tranzacția de la BEM este dirijată de milionarul Ilan Shor

Must read

Comentarii recente

BancaEconomi_VBanca de stat din Rusia, Vnesekonombank, intenționează să cumpere un sfert din acțiunile Băncii de Economii, singura bancă în care statul deține acțiuni.

Liderul Mișcării Populare Antimafie (MPA), Sergiu Mocanu, susține că în spatele acestei tranzacții se ascunde omul de afaceri, Ilan Shor.

„Un caz foarte urât se produce acum în Republica Moldova. Ilan Shor, prietenul premierului, Iurie Leancă, vrea să vândă 25-30 la sută din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse”, a subliniat Sergiu Mocanu.

Liderul Antimafie declară că vânzarea pachetului de acțiuni tocmai în această perioadă are legătură directă cu vizita din ultimele zile a lui Iurie Leancă la Washington, SUA.

„Furtul celor 25-30 la sută de acțiuni, iar astfel BEM trece sub controlul rușilor, se face exact acum când lumea nu ar putea să observe pentru că este concentrată pe rezultatele întrevederilor lui Iurie Leancă la Washington cu Barack Obama și John Kerry”, a specificat Sergiu Mocanu.

Totodată, președintele MPA a ținut să reamintească că Ilan Shor este cel care îl întreține cu bani pe Iurie Leancă încă de când era ministru de Externe.

„Iurie Leancă a făcut lobby pentru Ilan Shor pe lângă liderul PLDM, Vlad Filat, pentru afacerile lui cu băuturi alcoolice în Republica Moldova. De asemenea, Iurie Leancă a fost cel care i-a dat lui Ilan Shor pașaport diplomatic, și tot el a dat ordin Ambasadei Republicii Moldova la Moscova să-i dea numere diplomatice lui Ilan Shor”, a precizat Sergiu Mocanu.

Vnesekonombank ar fi obținut și permisiunea Băncii Naționale Moldovei de a obține controlul a 20-25 la sută din acțiunile Băncii de Economii. Deocamdată, tranzacția nu a fost efectuată.

Urmăriți mai jos și alte declarații făcute de către liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri