-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Mitrolopia îi pedepsește pe politicieni

Must read

Comentarii recente

patriarhul-rusiei-biserica-vrea-relatii-bune-cu-politicienii--pentru-a-servi-poporului-din-republica-moldovaGuvernanții vor fi îndepărtați de la tainele bisericești. Decizia aparține Sinodului Mitropoliei Moldovei, care a emis ieri un comunicat în acest sens.

Sinodul Bisericii Ortodoxe a fost nevoit să aplice sancțiuni severe din motiv că politicienii n-au ținut cont de cerința lor de a modifica Legea privind elagalitatea șanselor. Cei din Sinod susțin că prin atitudinea indiferentă a celor care promovează legile, s-a demonstrat că Biserica a fost vădit ignorată.

„Această rațiune a lucrurilor ne face să ne declarăm oponenți și să ne depărtăm deschis de cei care prigonesc fățiș Biserica lui Hristos și să apelăm la scopuri strict terapeutice – la tradiția canonică a excomunicării lor din Biserică pînă la îndreptare. Acest fapt îi va lipsi dintru început pe guvernanți de accesul la Sfînta Taină a Împărtășanieica mai apoi, în funcție de pocăință, să fie primiți, sau respinși definitiv, de la oricare slujire bisericească”, scrie în comunicat.

Menționăm că în perioada 2 august – 21 septembrie, Biserica va efectua un  ”drum de pocăință al întregului popor cu cereri de iertare și de biruință asupra vrăjmașilor văzuți și nevăzuți”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri