18.9 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

Mișcarea de Rezistență ACUM sesizează instituțiile internaționale: „Guvernarea recurge la mijloace banditești din anii 90”

Must read

Comentarii recente

În preajma protestului din 26 august, guvernarea și-a pus în aplicare întreg arsenalul de mijloace de obstrucționare, de intimidare a participanților și de discreditare a organizatorilor.

Declarația aparține Comitetului Mișcării de Rezistență ACUM, care sesizează instituțiile internaționale în legătură cu persecuțiile și linșajul mediatic la care sunt supuși membrii activi ai societății civile și ai opoziției.

„La fel ca de fiecare dată, în preajma protestelor organizate pe parcursul ultimilor trei ani, mașinăria propagandistică a primit comanda și tirajează informații false și denigratoare menite să sperie populația și să o determine să nu iasă la protest. Din conținutul acestor știri false nu lipsesc termeni precum arme, agenți străini, violență, muniție, Kalashnikov etc. Cele mai recente cazuri de linșaj mediatic și de manipulare a opiniei publice, cele ale ofițerilor în rezervă Gheorghe Petic și Rosian Vasiloi, sunt parte a scenariului elaborat de instituțiile captive ale statului, SIS, MAI etc, în colaborare cu experți în manipulare și propagandă din țară și din străinătate plătiți din banii furați de la cetățenii Republicii Moldova. Din cadrul acelorași activități de denigrare face parte și plasarea în autoturismul personal al activistului civic Ruslan Verbițchi a mai multor cartușe și înscenarea unei fapte penale pe numele acestuia cu implicarea instituțiilor ucrainene, cu sau fără voia lor”, se spune în declarația comitetului mișcării de rezistență ACUM.

Recurgerea de către guvernarea oligarhică de la Chișinău la mijloacele banditești utilizate în anii 90 denotă frica acesteia de mișcarea populară care ia amploare pe întreg teritoriul țării și în diasporă, inclusiv prin constituirea celulelor de rezistență, se spune în declarație.

„Sesizăm pe această cale instituțiile internaționale să monitorizeze îndeaproape activitățile ilegale ale guvernării de încălcare flagrantă a drepturilor noastre constituționale, protejate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de obstrucționare a unor proteste eminamente pașnice și democratice. Toate acestea trebuie să ne determine să înțelegem cât de importantă este prezența noastră, a tuturor cetățenilor liberi, onești și curajoși la protestul pașnic de duminică, 26 august, din PMAN. Prezența masivă la acest protest va demonstra țării și lumii întregi că valorile esențiale ale democrațiilor consolidate sunt singurele valori care pot garanta, prin asumare națională, viitorul Republicii Moldova în marea familie a țărilor civilizate”, conchide mișcarea de rezistență ACUM.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri