22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Must read

Comentarii recente

mircea basescu 1Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență. În același dosar Marian Căpățână, judecat pentru complicitate la trafic de influență, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. În același dosar Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Decizia instanței nu este definitivă.
Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.
Hotărârea care va fi luată astăzi de Curtea de Apel nu este definitivă.

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu şi presupusul său complice, Marian Căpăţână, au fost trimişi în judecată în 2014 pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

La ultimul termen de judecată, cei doi nu s-au prezentat. Tot atunci, procurorii au cerut pe lângă pedeapsa maximă și confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu și de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.
Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susținând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.

Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a lui Sandu Anghel a intrat în atenţia presei în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe fiica ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin.

Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa. Într-o discuţie, omul de afaceri i se plânge unuia dintre inculpaţii din dosar, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, de faptul că nu se poate fura.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri