11.1 C
Chișinău
duminică, octombrie 17, 2021

Ministrul român de Externe: „Omuleții verzi” sunt deja în Transnistria

Must read

Comentarii recente

bogdan aurescuMinistrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, spune că „omuleții verzi” acuzați că au destabilizat Crimeea se află și în Transnistria, de data asta sub o formă militară asumată de Rusia, țară care efectuează periodic exerciții miltare în regiunea separatistă din Republica Moldova.

„Mi-e teamă că omuleții verzi sunt deja în Transnistria și nici măcar nu au acele haine lipsite de însemne. Există deja o prezență militară rusă în Transnistria, acel grup operativ al trupelor rusești în Transnistria; persistă prezența aceea prin forma așa-zișilor pacificatori ruși și constatăm că din când în când au loc exerciții militare în zona respectivă”, a declarat Aurescu, marți, în cadrul unui interviu pentru DCNews

Aurescu a explicat ce efecte a avut în regiunea separatistă liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova.

„În egală măsură, constat că există și oportunități în dosarul transnistrean. Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova – astăzi se împlinește chiar un an de când s-a luat această decizie și care rămâne încă neegalată între statele Parteneriatului Estic. Printre cele 500.000 de pașapoarte biometrice eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, peste 75.000 au fost eliberate pentru cetățenii Republicii Moldova din Transnistria. Iată un interes de conectare cu spațiul UE, fără vize”, a arătat Aurescu.

„Omuleții verzi” au fost numiți militari ruși care au apărut la începutul anului trecut în Crimeea, contribuind prin acțiunile lor la anexarea peninsulei ucrainene la Federația Rusă.

Sursa:independent.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri