-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, la Chișinău: România va continua să susțină RM

Must read

Comentarii recente

România va continua să susțină Republica Moldova pentru a trece cu bine peste crizele din ultima perioadă. Despre relațiile frățești dintre Chișinău și București, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită la Chișinău.

Discuțiile s-au focusat pe situația la zi din țara noastră și formulele de sprijin relevant și rapid identificate de România pentru a fi alături de Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință pentru sprijinul substanțial și contribuția oferite țării noastre pe dimensiuni precum securitatea energetică, infrastructură, apărare, precum și prin intermediul numeroaselor proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor noștri. Livrările din România de energie electrică, gaze naturale, păcură și lemne de foc ajută țara noastră să facă față unei crize energetice fără precedent. Recent, România a oferit sprijin de urgență, sub formă de sprijin bugetar direct, de 10 mln euro, care va fi utilizat pentru procurarea de gaze naturale și cărbuni, dar și pentru măsuri de eficiență energetică. Totodată, până la sfârșitul anului curent, urmează a fi debursată suma de 25 mln euro pentru proiecte în domeniul educației și administrației publice.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri