9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Ministrul Justiţiei: 10.000 de procurori DNA nu pot opri corupţia. E nevoie de noi mentalităţi

Must read

Comentarii recente

dna treceti prutulRaluca Prună spune că principala misiune a viitoarei strategii anticorupţie, aflată acum în lucru la Ministerul Justiţiei, va fi să mute accentul de pe instituţiile statului către români. Ministrul Justiţiei vorbeşte despre nevoia de rigoare personală şi de schimbare a mentalităţii românilor. Pentru că, spune ea, dacă nu vom ajunge ajunge la nivelul în care fiecare cetăţean va respecta legea, 10.000 de procurori DNA nu vor fi suficienţi ca să lupte împotriva corupţiei.

„Vrem să mutăm un pic accentul de pe acţiunea represivă a statului, care, sigur, este importantă, în măsura în care avem corupţie trebuie să răspundă potrivit legii române în vigoare, dar spun să mutăm accentul puţin şi pe prevenţie, pentru că 1.000 de strategii, 1.000 de legi şi 1.000 de instituţii nu fac nimic dacă nu avem şi un public educat în sensul de a respecta aceste legi. Şi, înainte de a face asta, de a avea în primul rând o cenzură morală şi de a înţelege că nu adoptăm legi de dragul de a adopta legi, ci adoptăm legi tocmai pentru a face posibilă avansarea interesului public general”, a spus Raluca Prună la o conferinţă a cărei temă a fost lupta împotriva corupţiei.

Este nevoie ca românii să înceapă să respecte legile, crede ministrul Justiţiei: „Cred că nicio societate, în absenţa uinei rigori morale care ne apaţine fiecăruia dintre noi, indiferent de ce profesie facem, de faptul de a avea sau nu o demnitate publică, cred că singura calitate de cetăţean, de participant în viaţa cetăţii este o condiţie fundamentală fără de care 1.000 de strategii, de legi, de instituţii, 10.000 de procurori DNA nu pot rezolva (corupţia – n.r.) într-o societate. Asta este aşteptarea mea nu de ministru ci de cetăţean în primul rând, ca fiecare dintre noi să ne gândim la aceste lucruri în momentul în care suntem chemaţi să luăm decizii, de la decizia de a vota, dacă suntem cetăţeni, la decizia pe care o luăm administrativă, în cazul meu, ca ministru, sau decizia politică pe care cei aleşi sunt chemaţi să o adopte în Parlamentul României”.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri