-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Ministrul interimar al Sănătăţii din România: Vaccinarea cu a treia doză se va face din această toamnă

Must read

Comentarii recente

Ministrul interimar al Sănătăţii susţine introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Cseke Attila a spus, la Digi24, că procesul de imunizare va începe din această toamnă şi îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical şi pe românii cu boli cronice, dar că oricine doreşte să-şi facă a treia doză de vaccin va putea face acest lucru.

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine doreşte voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe ţări europene au făcut deja acest lucru şi cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum”, a spus Cseke Attila.

„Vaccinările au început la sfârşitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecţie în plus şi trebuie să avem acest sistem de protecţie pentru toţi cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienţii, respectiv pentru cei care au boli asociate şi persoanele în vârstă şi oricine altcineva care doreşte acest lucru. S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului şi atunci şi la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară”, a adăugat el.

Întrebat când va începe administrarea celei de-a treia doze, ministrul a răspuns: „categoric din această toamnă”.

„Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a adăugat el.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri