3.2 C
Chișinău
joi, 28 octombrie, 2021

Ministrul german de Externe: Nu vorbim despre o aderare la UE, dar sprijinim în mod ferm RM pe drumul său de reforme

Must read

Comentarii recente

SteinmeierSemnarea Acordului de Asociere reprezintă pentru Republica Moldova un proces de modernizare a ţării şi nu este vorba despre aderarea acesteia la Uniunea Europeană.

Declaraţia aparţine ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, în ajunul vizitei sale în România.

„Prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova a reaşezat relaţia sa cu Uniunea Europeană pe un nou fundament. Aceasta reprezintă o bază adecvată pentru relaţiile moldo-europene — şi nu vorbim acum despre aderarea la Uniunea Europeană, ci, mai degrabă, despre o ofertă către Chişinău în vederea unei colaborări mai profunde cu UE şi a modernizării Republicii Moldova. Dorim să sprijinim în mod ferm Republica Moldova pe drumul său de reforme”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, într-un interviu pentru Hotnews.

Şeful diplomaţiei de la Berlin a adăugat că Germania se va implica şi în continuare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte abordarea dificilului conflict din Transnistria. Germania se angajează deja de multă vreme şi se va implica şi în viitor pentru procesul de pace în formatul 5+2”, a conchis ministrul german de Externe.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri