0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu a solicitat sprijinul instituțiilor europene pentru depășirea crizei gazului din R. Moldova

Must read

Comentarii recente

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu a solicitat sprijinul consistent și rapid al instituțiilor europene și al statelor membre pentru depășirea crizei gazului din R. Moldova, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre UE / Consiliul Afaceri Externe, care s-a desfășurat la Luxemburg. 

Cu prilejul reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu a atras atenția cu prioritate asupra situației din R. Moldova privind criza gazului, determinată de schimbarea de către Rusia a condițiilor de vânzare a acestuia. În acest context, ministrul a subliniat necesitatea urgentă ca instituțiile UE și statele membre să se implice activ în susținerea acestei țări și în identificarea unor soluții pentru asigurarea necesarului de gaze naturale, inclusiv prin mobilizarea de expertiză și resurse financiare. A evidențiat că România este deplin angajată în susținerea R. Moldova, punctând că rezolvarea crizei este necesară pentru a permite Guvernului de la Chișinău să se concentreze pe implementarea programului amplu de reforme la care s-a angajat în urma alegerilor din luna iulie.

Amintim că pe 30 septembrie curent, contractul pentru tranzitare și furnizare a gazelor naturale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” a fost prelungit cu o lună.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri